Elektrisch epileren

Wat is elektrisch epileren?

Elektrisch epileren is een uiterst doeltreffende methode om ongewenste haargroei van de huid te verwijderen.

Hierbij wordt gebruikgemaakt van wissel- en gelijkstroom. Het haartje wordt met een dunne naald gevolgd tot aan het haarzakje. Door de warmte wordt het haarzakje vernietigd.
Deze techniek is in principe geschikt voor alle kleuren haar, maar wordt in de praktijk het vaakst toegepast op blonde, grijze en rossige (rode) haren. Deze haartypen zijn namelijk niet geschikt voor ontharing door middel van lasertherapie, maar kunnen op deze manier toch behandeld worden.

Hoe lang duurt een elektrisch epileren-behandeling ?

Voor het totale behandeltraject van elektrisch epileren moet je rekening houden met een duur van 1 à 1,5 jaar. Daarna heb je genoeg aan enkele onderhoudsbehandelingen per jaar.

Belangrijk!

Tijdens dit behandeltraject van elektrische epilatie wordt het (zelf) epileren of harsen sterk ontraden. Hierdoor wordt de behandeling namelijk veel minder tot mogelijk zelfs helemaal niet effectief. Scheren of knippen kan je wel gewoon doen.
Hoe verder je komt in het behandeltraject, hoe meer je gaat merken dat je zelf minder hoeft te ontharen.

Is elektrisch epileren wel veilig?

Huidtherapeut Nadine van Gijn is niet alleen opgeleid in het toepassen van deze behandelmethode, maar heeft inmiddels ook menig jaartje aan ervaring in haar rugzak.

De hulpmiddelen die worden gebruikt voldoen aan alle daarvoor geldende veiligheidseisen.

Elektrisch epileren is dan ook een volkomen veilige behandeling.

Dit vind je misschien ook interessant:

Fillers  met hyaluronzuur geven vulling, volume en versteviging aan de huid en het gezicht op plekken waar je dat kwijt bent. Want met het vorderen der jaren maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aan, waardoor de vochthuishouding verandert en de huid volume en stevigheid verliest, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Kijk wat een filler in zo’n geval voor je kan doen.

Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft.  Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Tips | Nieuws

Voorjaarsschoonmaak

Wat ik me herinner uit mijn jeugd is dat mijn moeder altijd de kriebels kreeg zodra er een eerste lentezonnetje door de ramen naar binnen scheen: er moest gepoetst worden, gordijnen gewassen, ramen gelapt en dekens uitgeklopt. De geur van sop vulde de kamer. Wanneer ze uitgepoetst was, nam ze vervolgens spinnend plaats in de tuin in de voorjaarszon; zonder zonbescherming, dat dan weer wel…

Eigenlijk nog niet eens zo’n gek idee, die voorjaarsschoonmaak. Niet alleen van je huis, maar ook van je lijf.

Lees hier het volledige blog.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews