Botulinetoxine

Wat is botulinetoxine?

Botulinetoxine is een stof op basis van een natuurlijk eiwit die al heel lang in de medische wereld wordt toegepast. In de cosmetiek wordt botulinetoxine in kleine hoeveelheden en sterk verdund ingespoten in de huid, waar het de zenuwimpuls die verantwoordelijk is voor het samentrekken van de spier, blokkeert.

Waarom zou je een behandeling met botulinetoxine willen?

Door toediening van botulinetoxine wordt de spierkracht in het geïnjecteerde gebied tijdelijk sterk verminderd, met als gevolg dat de huid rondom die spier tot rust komt en rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Met name rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (de fronsrimpels) en naast de ooghoeken (de kraaienpootjes) hebben veel baat bij een behandeling met botulinetoxine.

Maar behalve bij cosmetische correcties, kan botulinetoxine ook voor je werken als je last hebt van migraine, overmatig transpireren of tandenknarsen.

Hoe lang heb je er plezier van?

Het effect van botulinetoxine is niet blijvend en de duur is afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren, zoals huid, leeftijd en leefstijl.
Als vuistregel kun je uitgaan van een werkingsduur van 3 tot 4 maanden, maar in veel gevallen kan het wel 6 maanden duren voordat je rimpels weer dusdanig zichtbaar zijn dat ze je weer gaan storen. Hoe vaker je botulinetoxine herhaalt, hoe langer de intervals tussen de behandelingen zullen worden.
De richtlijnen voor voor- en nazorg krijg je tijdig van ons.

Is het wel veilig?

Er is inmiddels heel veel onderzoek gedaan naar de impact van botulinetoxine, en de langetermijneffecten zijn bekend. Mits door een ervaren en bekwame arts toegediend, is botulinetoxine volkomen veilig te gebruiken en zelfs goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Waar kunnen wij je mee helpen?

Voor deze behandelingen met botulinetoxine kun je bij ons terecht:

  • voorhoofdsrimpels
  • fronsrimpels
  • kraaienpootjes
  • putjeskin
  • bunnylines
  • migraine
  • tandenknarsen
  • overmatige transpiratie
Dit vind je misschien ook interessant:

Fillers met hyaluronzuur geven vulling, volume en versteviging aan de huid en het gezicht op plekken waar je dat kwijt bent. Want met het vorderen der jaren maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aan, waardoor de vochthuishouding verandert en de huid volume en stevigheid verliest, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Kijk wat een filler in zo’n geval voor je kan doen.

Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft.  Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Tips | Nieuws

Nieuwe gezichtsbehandeling in onze kliniek

We hebben een geweldige en bijzondere nieuwe gezichtsbehandeling aan ons behandelaanbod toegevoegd: de full-face Endymed Intensif met aansluitend een TCA-peeling.

Beide behandelingen werden al ‘los’ door ons aangeboden, maar de combinatie van de twee versterkt hun krachtige werking nog eens extra. Met de Endymed Intensif worden zichtbaar mooie resulaten behaald als het om verstrakking van de huid gaat; met de volgende stap, de TCA-peeling, bereik je ook nog eens aanzienlijke verbetering van je huidstructuur.

Ik ben erg enthousiast over de resultaten tot nu toe, en het past helemaal in het cosmetische kader van Positive Aging! Wil jij in het voorjaar ook weer op je mooist voor de dag komen, gebruik dan de wintermaanden om dit behandeltraject in alle rust af te leggen.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews