Toe aan serieuze en langwerkende huidverbetering?

We ontkomen er helaas niet aan dat de conditie van onze huid door de jaren heen achteruit gaat, een normaal gevolg van natuurlijke verouderingsprocessen. Bij de een treedt dat wat sneller op dan bij de ander, en hoe sterk dat aan de buitenkant zichtbaar wordt, verschilt ook weer per persoon. Crèmes en maskertjes zijn prima voor het dagelijks onderhoud, maar als je écht en voor langere duur weer eens een fris gezicht in de spiegel wilt zien, is dat vaak niet genoeg. Zeker niet als je huid al een paar jaartjes meegaat en/of het zwaar te verduren heeft gehad door bijvoorbeeld ziekte, stress of te veel uv-straling.

We kunnen je huid niet tien jaar jonger maken, maar we kunnen je wel helpen om ongewenste, zichtbare sporen te verzachten of te egaliseren en weer een mooie, stralende huid te krijgen.

Welke behandeling voor huidverbetering?

Een huidverbeterende behandeling kan bestaan uit een peeling of een skinbooster, of een combinatie van deze twee technieken. Er wordt in het advies ook aandacht geschonken aan bij het behandelplan passende huidverzorgingsproducten.

Skinboosters hydrateren de huid van binnenuit, stimuleren de doorbloeding en activeren de door het verouderingsproces vertraagde productie van collageen en elastine. Skinboosters brengen belangrijke, voedende en herstellende ingrediënten op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft. Skinboosters brengen al die waardevolle bestanddelen IN je huid, in plaats van OP  je huid (zoals crèmes).

Bij een chemische* peeling worden de cellen in de bovenste huidlaag geforceerd om los te laten, de onderliggende, levende cellagen gestimuleerd en komt er een nieuwe huidlaag, met een betere structuur en egalere pigmentatie, naar de oppervlakte. Je huid gaat er weer ‘nieuw’, verjongd en fris uitzien. Met een peeling kun je ook huidverbetering van je handen en decolleté realiseren.

Wanneer kun je een huidverbeterende behandeling inzetten?

Skinboosters en/of peelings kunnen je helpen bij

– droge, schrale, arme, vale en grauwe  huid
– vette en onrustige huid
– hyperpigmentatie/pigmentvlekken
– ouderdomsvlekken of andere plekjes en onregelmatigheden in de huid
– schade aan de huid door uv-straling of roken
– fijne lijntjes en rimpeltjes
– rimpels in de bovenlip
– acne(littekens)
– couperose
– huidverslapping en volumeverlies

Welke vorm van huidverbetering is beter: skinboosters of peelings?

Daar is geen simpel en eenduidig antwoord op te geven. Het hangt sterk af van wat je wilt bereiken en hoe je huid eraan toe is. Soms is het overduidelijk welke techniek het beste bij jou en je huid past, in andere gevallen geeft een combinatie van beide technieken het mooiste resultaat.

Behandeling voor huidverbetering

Tijdens een eerste consult bekijken en bespreken we wat je wilt en wat er mogelijk is. Niet alles is haalbaar en realistisch; de conditie van je huid speelt een belangrijke rol, maar ook levensomstandigheden, leefgewoonten en je algemene gezondheid. Soms heb je genoeg aan een ‘losse’ behandeling; in andere gevallen heb je meer baat bij een kuur. Samen bepalen we welke behandeling het beste ingezet kan worden voor verbetering van jouw huid.

*Niet te verwarren met de peeling die je bij de schoonheidsspecialiste krijgt. Die zijn heerlijk om je huid schoon te maken en voor een lekker verfrissende kortdurende verwenopknapbeurt. Een chemische peeling gaat een stapje verder en een laagje (of twee) dieper en mag dan ook alleen door een cosmetisch arts of een speciaal opgeleide huidtherapeut worden toegepast.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.