Toe aan serieuze en langwerkende huidverbetering?

Heb jij ook last van kleine rimpeltjes op je bovenlip? Of van een slappere huid die aan volume verloren heeft? Wil je ook weer een stralende huid met een egale teint? Kijk dan eens wat huidverbeterende behandelingen bij dokter Jeannette Hessels voor je kunnen doen. 
We ontkomen er helaas niet aan dat de conditie van onze huid door de jaren heen achteruitgaat, een normaal gevolg van natuurlijke verouderingsprocessen. Bij de een treedt dat wat sneller op dan bij de ander, en hoe sterk dat aan de buitenkant zichtbaar wordt, verschilt ook weer per persoon. Crèmes en maskertjes zijn prima voor het dagelijks onderhoud, maar als je écht en voor langere duur weer eens een fris gezicht in de spiegel wilt zien, is dat meestal niet genoeg. Zeker niet als je huid al een paar jaartjes meegaat en/of het zwaar te verduren heeft gehad door bijvoorbeeld ziekte, stress of te veel uv-straling.

Welke behandeling voor huidverbetering?

Een huidverbeterende behandeling kan bestaan uit een peeling of een skinbooster, of een combinatie van deze twee technieken. Er wordt in het advies ook aandacht geschonken aan bij het behandelplan passende huidverzorgingsproducten.

Met skinboosters zet je je huid op een natuurlijke wijze aan tot de aanmaak van collageen en elastine. Door deze componenten krijgt je huid haar stevigheid en volume terug. Skinboosters werken van binnenuit; ze stimuleren de doorbloeding en activeren de door het verouderingsproces vertraagde productie van collageen, hyaluronzuur en elastine. Skinboosters brengen belangrijke, voedende en herstellende ingrediënten op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft. Skinboosters brengen al die waardevolle bestanddelen IN je huid, in plaats van OP je huid (zoals bij de meeste crèmes), waardoor je huid weer in topconditie komt.

Bij een chemische* peeling worden de cellen in de bovenste huidlaag geforceerd om los te laten. De onderliggende, levende cellagen worden daardoor gestimuleerd en er komt een nieuwe huidlaag tevoorschijn. Deze nieuwe huidlaag is jonger en heeft daarom een betere structuur en een egalere teint. Je huid gaat er weer ‘nieuw’, verjongd en fris uitzien en de kleine pigmentvlekjes zijn verdwenen.

Door een combinatie van deze twee technieken toe te passen zijn we dan ook in staat om je huid in topconditie te brengen en om haar vervolgens een nieuwe laag te laten aanmaken. Hierdoor krijgt je huid volume en stevigheid terug en weer een jeugdige uitstraling.

Wanneer kun je een huidverbeterende behandeling inzetten?

Skinboosters en peelings zijn vooral geschikt om te gebruiken bij de behandeling van:

– acne (littekens)
– rimpels op de bovenlip
– vette en onrustige huid
– huidverslapping en volumeverlies
– hyperpigmentatie/pigmentvlekken
– grove poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes
– droge, schrale, arme, vale en grauwe huid
– schade aan de huid door uv-straling of roken
– ouderdomsvlekken of andere plekjes en onregelmatigheden in de huid

Welke vorm van huidverbetering is beter: skinboosters of peelings?

Daar is geen simpel en eenduidig antwoord op te geven. Het hangt sterk af van wat je wilt bereiken en hoe je huid eraan toe is. Soms is het overduidelijk welke techniek het beste bij jou en je huid past, in andere gevallen geeft een combinatie van beide technieken het mooiste resultaat.

Afhankelijk van het probleem in je huid kunnen peelings, skinboosters of beide een oplossing zijn. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om je te helpen op natuurlijk wijze je huid te verbeteren. Denk hierbij aan je voeding, je stressbalans, je beweging en je DNA. Tegelijk kan je huid ook behoorlijk opknappen van de huidverbeterende producten van ZO Skin Health, die je gewoon thuis kunt gebruiken.

Het is daarom belangrijk dat er eerst goed naar de huid gekeken wordt alvorens een plan van aanpak te bedenken. Zo kan er op basis van een gedegen vooronderzoek bepaald worden wat de beste oplossing is voor het probleem dat je wilt oplossen, of de doelstellingen die je wilt bereiken.

Behandeling voor huidverbetering

Tijdens een eerste consult bekijken en bespreken we wat je wilt en wat er mogelijk is. Niet alles is haalbaar en realistisch; de conditie van je huid speelt een belangrijke rol, maar ook levensomstandigheden, leefgewoonten en je algemene gezondheid. Soms heb je genoeg aan een ‘losse’ behandeling; in andere gevallen heb je meer baat bij een kuur. Samen bepalen we welke behandeling het beste ingezet kan worden voor verbetering van jouw huid.

*Niet te verwarren met de peeling die je bij de schoonheidsspecialiste krijgt. Die zijn heerlijk om je huid schoon te maken en voor een lekker verfrissende kortdurende verwenopknapbeurt. Een chemische peeling gaat een stapje verder en een laagje (of twee) dieper en mag dan ook alleen door een cosmetisch arts of een speciaal opgeleide huidtherapeut worden toegepast.

Dit vind je misschien ook interessant:

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft.  Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!

Fillers  met hyaluronzuur geven vulling, volume en versteviging aan de huid en het gezicht op plekken waar je dat kwijt bent. Want met het vorderen der jaren maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aan, waardoor de vochthuishouding verandert en de huid volume en stevigheid verliest, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Kijk wat een filler in zo’n geval voor je kan doen.

Tips | Nieuws

Mijn favoriete zomer-behandelingen

De zomerkriebels beginnen alweer prettig opdringerig te worden; tijd om mijn huid voor te bereiden op de zomer (al was ik daar stiekem al mee begonnen).
Ben je benieuwd wat mijn drie favoriete zomerbehandelingen zijn? Ik doe ze uit de doeken in mijn recente blog.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews