Fillers

Wat is een filler?

Een filler is een dunne gel op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan wat ons lichaam zelf produceert.

Een filler wordt met behulp van een zeer fijne naald of canule geïnjecteerd. Het doel is om lokaal vulling en/of versteviging aan de huid te geven en zo rimpels en plooitjes te verminderen en te verzachten. Bij verloren gegaan volume in het gezicht wordt de filler vlak boven het bot in de diepte geïnjecteerd en geeft zo een subtiele lift aan het gezicht.

Waarom een behandeling met een filler?

Met het vorderen der jaren kan ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aanmaken, waardoor ook de vochthuishouding verandert en de huid aan volume en stevigheid inboet, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Bovendien slinkt het botweefsel waardoor volumeverlies optreedt. Fillers zijn geschikt om zowel in de diepte als oppervlakkig geplaatst te worden. De meest relevante eigenschap van hyaluronzuur is dat het tot 30x in eigen volume kan toenemen en extra watermoleculen aantrekt om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden. Resultaat: vulling, volume en versteviging van de huid en het gezicht op plekken waar je dat graag weer ziet gebeuren.

Hoe lang heb je er plezier van?

Dit is afhankelijk van de gebruikte soort hyaluronzuur, de locatie van inspuiting, de diepte en de gebruikte techniek. Als vuistregel hanteren we zes (voor bijvoorbeeld het beweeglijke gebied rond de mond) tot twaalf (voor bijvoorbeeld de minder actieve hoge jukbeenderen) maanden. Maar ook zestien tot achttien maanden profijt komt wel voor.

Voor langdurig resultaat kan een behandeling dan ook het beste na die periode herhaald worden. Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat de interval tot de volgende behandeling telkens groter kan worden, omdat het resultaat steeds langer aanhoudt.

Dit is wel afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren zoals leeftijd, toestand van de huid en leefstijl, om maar wat te noemen. Wellicht een open deur, maar een ongezonde leefwijze wordt weerspiegeld in onze huid. Roken is desastreus voor de huid en geeft een vaal, grauw, ‘bobbelig’ effect. Ongezond eten helpt onze huid ook niet om in de beste conditie te blijven. Om die reden heeft Jeannette Hessels zich gespecialiseerd in behandeling en gezondheid van de huid zowel vanaf de buitenkant als van binnenuit. Behalve een advies over welke cosmetische behandeling het beste bij je past, kunnen wij je ook helpen bij het aanpassen van je leefstijl om er zo lang mogelijk zo gezond (en stralend) mogelijk uit te zien (en je zo ook te voelen). Lees er hier meer over.

Is het wel veilig?

Een behandeling met door de Nederlandse instanties goedgekeurde hyaluronzuurfillers is volkomen veilig. Omdat dit hyaluronzuur zo dicht ligt bij wat we zelf aanmaken, wordt het door het lichaam herkend als ‘eigen’ en op natuurlijke wijze weer afgebroken. Om die reden ligt een allergische reactie ook niet voor de hand.

Meteen na de behandeling kunnen er wel lichte zwellingen, kleine bloeduitstortingen, roodheid, pijn of stijfheid op de behandelde plekken optreden, maar dit zijn reacties op het inbrengen van de injecties zelf en niet op het hyaluronzuur. Ook dit is voor ieder mens anders en afhankelijk van persoonlijke factoren, maar ook van hoe je zelf met voorbereiding en nazorg van de behandeling omgaat. De richtlijnen daarvoor krijg je tijdig van ons.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Er zijn veel soorten fillerbehandelingen, maar wij luisteren en kijken graag eerst naar je voordat we je een advies kunnen geven dat helemaal op jou en jouw gezicht is afgestemd. 

Misschien vind je dit ook interessant:

Intermittent fasting

Intermittent fasting (vrij vertaald: vasten met onderbrekingen) is een manier om je ideale gewicht te bereiken en op peil te houden, met bovendien een groot

Lees verder »
Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.