Fillers

Wat is een filler eigenlijk?

Een filler is een dunne gel op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan wat ons lichaam zelf produceert.

Met het vorderen der jaren kan ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aanmaken, waardoor ook de vochthuishouding verandert en de huid aan volume en stevigheid inboet, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Bovendien slinkt het botweefsel waardoor volumeverlies optreedt. Fillers zijn geschikt om zowel in de diepte als oppervlakkig geplaatst te worden. De meest relevante eigenschap van hyaluronzuur is dat het tot 30x in eigen volume kan toenemen en extra watermoleculen aantrekt om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden. Resultaat: vulling, volume en versteviging van de huid en het gezicht op plekken waar je dat graag weer ziet gebeuren.

Een filler wordt met behulp van een zeer fijne naald of canule geïnjecteerd. Het doel is om lokaal vulling en/of versteviging aan de huid te geven en zo rimpels en plooitjes te verminderen en te verzachten. Bij verloren gegaan volume in het gezicht wordt de filler vlak boven het bot in de diepte geïnjecteerd en geeft zo een subtiele lift aan het gezicht.

Waarom zou je een behandeling met een filler willen?

Ben je niet tevreden als je in de spiegel kijkt? Vind je dat je er moe, boos of verdrietig uitziet, terwijl je dat niet bent? Zou je wel een minder verslapt uiterlijk willen, of een jongere, aantrekkelijke uitstraling? Of misschien wil je er wel wat vrouwelijker of juist mannelijker uitzien? Een fillerbehandeling zou wel eens de perfecte oplossing voor jou kunnen zijn!

Uiteraard gaan we eerst uitvoerig met je in gesprek. Zodat het voor ons helder is wat jij wilt, en voor jou op welke manieren we dat zouden kunnen bereiken. Zo bepalen we samen welke weg het beste bewandeld kan worden om de beste resultaten te behalen. En krijg jij de zekerheid dat die resultaten er altijd natuurlijk uitzien. Geen ‘b0toxlippen’, geen ‘duckface’, geen onnatuurlijk strakgetrokken vel. Gewoon, de mooiste versie van jouzelf.
(En we doen natuurlijk nooit iets dat jij niet wilt. Je mag altijd, op elk moment, ‘nee’ zeggen. Voor ons is dat dan ook ‘nee’.)

Hoe lang heb je er plezier van?

Dit is afhankelijk van de gebruikte soort hyaluronzuur, de locatie van inspuiting, de diepte en de gebruikte techniek. Als vuistregel hanteren we zes (voor bijvoorbeeld het beweeglijke gebied rond de mond) tot twaalf (voor bijvoorbeeld de minder actieve hoge jukbeenderen) maanden. Maar ook zestien tot achttien maanden profijt komt wel voor.

Voor langdurig resultaat kan een behandeling dan ook het beste na die periode herhaald worden. Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat de interval tot de volgende behandeling telkens groter kan worden, omdat het resultaat steeds langer aanhoudt.

Dit is wel afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren zoals leeftijd, toestand van de huid en leefstijl, om maar wat te noemen. Wellicht een open deur, maar een ongezonde leefwijze wordt weerspiegeld in onze huid. Roken is desastreus voor de huid en geeft een vaal, grauw, ‘bobbelig’ effect. Ongezond eten helpt onze huid ook niet om in de beste conditie te blijven. Om die reden heeft Jeannette Hessels zich gespecialiseerd in behandeling en gezondheid van de huid zowel vanaf de buitenkant als van binnenuit. Behalve een advies over welke cosmetische behandeling het beste bij je past, kunnen wij je ook helpen bij het aanpassen van je leefstijl om er zo lang mogelijk zo gezond (en stralend) mogelijk uit te zien (en je zo ook te voelen). Lees er hier meer over.

Is het wel veilig?

Een behandeling met door de Nederlandse instanties goedgekeurde hyaluronzuurfillers is volkomen veilig. Omdat dit hyaluronzuur zo dicht ligt bij wat we zelf aanmaken, wordt het door het lichaam herkend als ‘eigen’ en op natuurlijke wijze weer afgebroken. Om die reden ligt een allergische reactie ook niet voor de hand.

Meteen na de behandeling kunnen er wel lichte zwellingen, kleine bloeduitstortingen, roodheid, pijn of stijfheid op de behandelde plekken optreden, maar dit zijn reacties op het inbrengen van de injecties zelf en niet op het hyaluronzuur. Ook dit is voor ieder mens anders en afhankelijk van persoonlijke factoren, maar ook van hoe je zelf met voorbereiding en nazorg van de behandeling omgaat. De richtlijnen daarvoor krijg je tijdig van ons.

N.B. Op advies van onze beroepsvereniging, de NVCG, voeren we liever geen fillerbehandelingen uit gedurende de twee weken voorafgaand aan en de twee weken volgend op een vaccinatie tegen Covid-19.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Er zijn veel soorten fillerbehandelingen, maar wij luisteren en kijken graag eerst naar je voordat we je een advies kunnen geven dat helemaal op jou en jouw gezicht is afgestemd. We denken graag met je mee als je een oplossing zoekt voor een van de volgende problemen:

  • vermoeide blik
  • boze blik
  • verdrietige blik
  • verslapt uiterlijk


of als je op zoek bent naar een:

  • jongere uitstraling
  • vrouwelijker uitstraling
    of juist een
  • mannelijker uitstraling
  • aantrekkelijker uiterlijk

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Tips | Nieuws

Mijn favoriete zomer-behandelingen

De zomerkriebels beginnen alweer prettig opdringerig te worden; tijd om mijn huid voor te bereiden op de zomer (al was ik daar stiekem al mee begonnen).
Ben je benieuwd wat mijn drie favoriete zomerbehandelingen zijn? Ik doe ze uit de doeken in mijn recente blog.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews