Skinboosters

Wat is een skinbooster?

Letterlijk vertaald is een skinbooster een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Een skinboostervloeistof bestaat over het algemeen uit een natuurlijk hyaluronzuur, vaak aangevuld met ingrediënten als antioxidanten, vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren die met elkaar je huid een enorme boost geven.
De skinboostervloeistof wordt in heel kleine hoeveelheden met behulp van micro-needling (meso-injector, dermaroller, dermapen of injectie) in je huid ingebracht. Bij Jeannette Hessels werken we uitsluitend met injecties.
De samenstelling van de ingrediëntencocktail en de te kiezen methodiek zijn afhankelijk van het doel van de skinbooster en van je huidtype.

Waarom zou je een behandeling met een skinbooster willen?

Het voordeel van de toedieningstechniek voor skinboosters is dat de vloeistof IN en niet OP je huid terechtkomt. Dit stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid, en zorgt ervoor dat al die waardevolle voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht komen op de plekken waar je huid ze zo hard nodig heeft. Door te behandelen met een skinbooster krijgt je huid dus echt een enorme boost en gaat er weer fris en stralend uitzien!

Met name voor cliënten die een behandeling met fillers (nog) niet zien zitten, zijn skinboosterbehandelingen een goed idee. Maar ook als aanvulling op een fillerbehandeling wordt veel gebruik gemaakt van skinboosters.   

Om je een idee te geven: uit onderzoek blijkt dat bij een crème 3% van de ingrediënten effectief is. Voor een skinbooster ligt dat cijfer op 97%.
Dat betekent overigens niet dat je je crèmes in de prullenbak moet gooien, want je huid heeft dat dagelijkse onderhoud zeker nodig. Maar soms moet je je huid een handje helpen met een wat intensievere aanpak.

Voor elke huidsituatie is er een specifieke skinbooster. We bepalen samen welke skinbooster het beste bij jouw huid, situatie en beoogde resultaat past.

Hoe lang heb je er plezier van?

Het behandelplan wordt afgestemd op het resultaat dat je voor ogen hebt en op de behoefte van je huid. Als vuistregel bereik je het beste resultaat bij een kuur van meerdere behandelingen, met een interval van één tot vier weken tussen de behandelingen, afhankelijk van welke skinbooster gebruikt wordt.

Een combikuur van peelings en skinboosters is ook een mogelijkheid. We kunnen tijdens het eerste consult samen bekijken wat het beste bij jou past.

Het resultaat is ook afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren zoals leeftijd, toestand van de huid en leefstijl, om maar wat te noemen. Wellicht een open deur, maar een ongezonde leefwijze wordt weerspiegeld in onze huid. Roken is desastreus voor de huid en geeft een vaal, grauw, ‘bobbelig’ effect. Ongezond eten helpt onze huid ook niet om in de beste conditie te blijven. Om die reden heeft Jeannette Hessels zich gespecialiseerd in behandeling en gezondheid van de huid zowel vanaf de buitenkant als van binnenuit. Behalve een advies over welke cosmetische behandeling het beste bij je past, kunnen wij je ook helpen bij het aanpassen van je leefstijl om er zo lang mogelijk zo gezond (en stralend) mogelijk uit te zien (en je zo ook te voelen). Lees er hier meer over.

Is het wel veilig?

Jeannette Hessels werkt uitsluitend met goedgekeurde skinboostervloeistoffen. De materialen zijn dus volkomen veilig.
Er zijn omstandigheden waaronder het niet verstandig is een skinboosterbehandeling te ondergaan, bijvoorbeeld als je allergisch bent voor één van de actieve bestanddelen, of als je een infectie hebt of een wondje of acne in het te behandelen gebied. Deze kwesties komen tijdens ons intakegesprek uitvoerig aan de orde, zodat we risico’s op allergische reacties en bijwerkingen kunnen beperken of uitsluiten.

Je kunt zelf ook het een en ander aan voor- en nazorg doen, de richtlijnen daarvoor zullen we je tijdig verstrekken.

Met deze skinboosterbehandelingen kunnen wij je helpen

  • algemene huidverbetering
  • acnelittekens
  • ondiepe rimpeltjes en fijne lijntjes
  • droge, arme, vale, slappe of losse huid

 

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.