Skinboosters

Wat is een skinbooster?

Letterlijk vertaald is een skinbooster een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Een skinboostervloeistof bestaat over het algemeen uit een natuurlijk hyaluronzuur, vaak aangevuld met ingrediënten als antioxidanten, vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren die met elkaar je huid een enorme boost geven.

De skinboostervloeistof wordt in heel kleine hoeveelheden met behulp van micro-needling (meso-injector, dermaroller, dermapen of injectie) in je huid ingebracht.

Cosmetisch arts Jeannette Hessels werkt uitsluitend met injecties waarmee hyaluronzuur wordt toegediend.

Huidtherapeuten Nadine van Gijn en Lindy van Hal voeren skinboosterbehandelingen uit met de U225 intradermale injector (een zeer geavanceerd apparaat dat de actieve ingrediënten volledig pijnloos en efficiënt direct in de huid inbrengt), en werken met RRS®-Inject skinboosters. Deze skinboosters bevatten niet-gecrosslinkt hyaluronzuur, anitioxidanten, vitaminen, saponinen en mineralen, aangevuld met een biorevitalisatiecomplex gericht op

 • het voeden van de huid
 • hydratatie en volumeverbetering van de huid
 • versteviging van de huid

De samenstelling van de ingrediëntencocktail en de te kiezen methodiek zijn afhankelijk van het doel van de skinbooster en van je huidtype. Soms komen we erop uit dat Jeannette je naar Nadine of Lindy verwijst, of andersom.

Waarom zou je een behandeling met een skinbooster willen?

Het voordeel van de toedieningstechniek voor skinboosters is dat de vloeistof IN en niet OP je huid terechtkomt. Dit stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid, en zorgt ervoor dat al die waardevolle voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht komen op de plekken waar je huid ze zo hard nodig heeft. Door te behandelen met een skinbooster krijgt je huid dus echt een enorme boost en gaat er weer fris en stralend uitzien!

Met name voor cliënten die een behandeling met fillers (nog) niet zien zitten, zijn skinboosterbehandelingen een goed idee. Maar ook als aanvulling op een fillerbehandeling wordt veel gebruik gemaakt van skinboosters.   

Om je een idee te geven: uit onderzoek blijkt dat bij een crème 3% van de ingrediënten effectief is. Voor een skinbooster ligt dat cijfer op 97%.
Dat betekent overigens niet dat je je crèmes in de prullenbak moet gooien, want je huid heeft dat dagelijkse onderhoud zeker nodig. Maar soms moet je je huid een handje helpen met een wat intensievere aanpak.

Voor elke huidsituatie is er een specifieke skinbooster. We bepalen samen welke skinbooster het beste bij jouw huid, situatie en beoogde resultaat past.

Hoe lang heb je er plezier van?

Het behandelplan wordt afgestemd op het resultaat dat je voor ogen hebt en op de behoefte van je huid. Als vuistregel bereik je het beste resultaat bij een kuur van meerdere behandelingen, met een interval van één tot vier weken tussen de behandelingen, afhankelijk van welke skinbooster gebruikt wordt.

Een combikuur van peelings en skinboosters is ook een mogelijkheid. We kunnen tijdens het eerste consult samen bekijken wat het beste bij jou past.

Het resultaat is ook afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren zoals leeftijd, toestand van de huid en leefstijl, om maar wat te noemen. Wellicht een open deur, maar een ongezonde leefwijze wordt weerspiegeld in onze huid. Roken is desastreus voor de huid en geeft een vaal, grauw, ‘bobbelig’ effect. Ongezond eten helpt onze huid ook niet om in de beste conditie te blijven. Om die reden heeft Jeannette Hessels zich gespecialiseerd in behandeling en gezondheid van de huid zowel vanaf de buitenkant als van binnenuit. Behalve een advies over welke cosmetische behandeling het beste bij je past, kunnen wij je ook helpen bij het aanpassen van je leefstijl om er zo lang mogelijk zo gezond (en stralend) mogelijk uit te zien (en je zo ook te voelen). Lees er hier meer over.

Is het wel veilig?

Jeannette, Nadine en Lindy werken uitsluitend met goedgekeurde skinboostervloeistoffen. De materialen zijn dus volkomen veilig.
Soms zijn er omstandigheden waaronder het niet verstandig is een skinboosterbehandeling te ondergaan, bijvoorbeeld als je allergisch bent voor één van de actieve bestanddelen, of als je een infectie hebt of een wondje of acne in het te behandelen gebied. Deze kwesties komen tijdens ons intakegesprek uitvoerig aan de orde, zodat we risico’s op allergische reacties en bijwerkingen kunnen beperken of uitsluiten.

Je kunt zelf ook het een en ander aan voor- en nazorg doen, de richtlijnen daarvoor zullen we je tijdig verstrekken.

Hierbij kunnen skinboosters je helpen

 • algemene huidverbetering
 • acnelittekens
 • ondiepe rimpeltjes en fijne lijntjes
 • droge, arme, vale, slappe of losse huid
 • volumeverlies van de huid
 • donkere kringen en vochtwallen onder de ogen
 • cellulite
 • striae
 • haarverlies
Dit vind je misschien ook interessant:

Een filler is een dunne gel op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan wat ons lichaam zelf produceert. Een filler wordt met  een zeer fijne naald of canule geïnjecteerd. Het doel is om lokaal vulling en/of versteviging aan de huid te geven en zo rimpels en plooitjes te verminderen en te verzachten. Bij verloren gegaan volume in het gezicht wordt de filler vlak boven het bot in de diepte geïnjecteerd voor een subtiele lift aan het gezicht.

Profhilo is een BDDE-vrije, gestabiliseerde, injecteerbare hyaluronzuurgel zonder chemische toevoegingen die op een unieke en zeer krachtige manier de huid stimuleert. Waar een traditionele hyaluronzuurfiller wordt toegepast om rimpels op te vullen of volume in het gezicht terug te brengen, kan Profhilo worden ingezet voor huidversteviging van binnenuit door de aanmaak van collageen, elastine en vetweefsel. Dit wordt ook wel bioremodeling genoemd.

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Tips | Nieuws

Nieuwe gezichtsbehandeling in onze kliniek

We hebben een geweldige en bijzondere nieuwe gezichtsbehandeling aan ons behandelaanbod toegevoegd: de full-face Endymed Intensif met aansluitend een TCA-peeling.

Beide behandelingen werden al ‘los’ door ons aangeboden, maar de combinatie van de twee versterkt hun krachtige werking nog eens extra. Met de Endymed Intensif worden zichtbaar mooie resulaten behaald als het om verstrakking van de huid gaat; met de volgende stap, de TCA-peeling, bereik je ook nog eens aanzienlijke verbetering van je huidstructuur.

Ik ben erg enthousiast over de resultaten tot nu toe, en het past helemaal in het cosmetische kader van Positive Aging! Wil jij in het voorjaar ook weer op je mooist voor de dag komen, gebruik dan de wintermaanden om dit behandeltraject in alle rust af te leggen.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews