IPL- en laserbehandelingen

Wat houdt het in, IPL- of laserbehandelingen?

Er zijn vandaag de dag steeds meer technieken beschikbaar om pigmentvlekken, ongewenste haargroei of vaatafwijkingen zoals spieder naevus, couperose, teleangiëctastieën etc. te behandelen.

Laser- en IPL-therapie lenen zich daar bij uitstek voor. Of we met IPL of met laser aan de gang gaan, hangt af van je wensen, je huid en andere relevante factoren, en wordt tijdens een intake bepaald.

Hier kun je meer lezen over het verschil tussen IPL- en laser.

Ontharen met behulp van laser

Laserontharing is zeer effectief als behandelmethode tegen ongewenste haargroei en geschikt voor gepigmenteerde haren (bruin, donkerbruin en zwart).
Witte, grijze en rode (rossige) haren kunnen beter worden behandeld met elektrische epilatie.

Het laserlicht wordt door de haren op het lichaam geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het is deze warmte die voor gecontroleerde beschadiging van het haarzakje zorgt, waarna het haarzakje niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Vanwege de verschillende groeifasen die de haren doormaken, heb je gemiddeld 8-10 ontharingsbehandelingen nodig, met een interval van 4-6 weken voor behandelingen in het gezicht en 6-8 weken voor behandelingen op het lichaam. 

Hoe lang heb je er plezier van?

Je zult merken dat er na iedere behandeling steeds minder haren op je huid terugkomen en dat deze haren steeds dunner en minder stug zullen zijn. Over het algemeen verdwijnt ongeveer 80% van de totale overtollige haargroei. De overige 20% blijft bestaan, maar in de vorm van lichte, dunne (vlas)haren.

Houd er rekening mee dat haarzakjes geactiveerd kunnen worden als gevolg van bijvoorbeeld medicijngebruik of erfelijke aanleg, of door hormonale invloeden.

Tip: laserontharing in het gezicht (voor vrouwen) wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar.

Pigment- en vaatbehandelingen met IPL

Verwijderen of verminderen van pigmentvlekken

De lichtbundel van de IPL wordt opgenomen door de pigmentcellen en daar omgezet in warmte.
Hierdoor vallen de pigmentcellen uiteen en worden daarna opgeruimd door het lichaam zelf. Het resultaat: de pigmentvlek wordt minder zichtbaar of verdwijnt zelfs helemaal.

Na de behandeling wordt het pigment eerst wat donkerder en meestal zal er een korstje ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnt dat en wordt de pigmentvlek minder zichtbaar.
Voor het beste resultaat adviseren wij 1-3 behandelingen met een interval van 4 weken.

Verwijderen of verminderen van oppervlakkige bloedvaatjes en roodheid 

De IPL-lichtbundel wordt door hemoglobine (roodheid) in de bloedvaatjes opgenomen en meteen omgezet in warmte. Door de gaan de eiwitten in het bloed stollen en samentrekken. Hierdoor verliest het bloedvaatje zijn functie en wordt vervolgens door het lichaam opgeruimd.

Voor het beste resultaat adviseren we 3-5 behandelingen met een interval van 4 weken. 

Hoe lang heb je er plezier van?

Omdat er altijd nieuwe pigmentvlekken en nieuwe vaatjes kunnen ontstaan, raden we jaan om eens per jaar even terug te komen voor controle en eventueel een losse of enkele behandeling(en).

Zijn laser en IPL wel veilig?

Nadine werkt uitsluitend met state-of-the-art apparatuur die voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Verder is zij opgeleid in het specialistische gebruik van deze Spark Pro FormaTK Laser en IPL, een zeer geavanceerd en veelzijdig apparaat waar uiteenlopende indicaties mee behandeld kunnen worden.
Laser- en IPL-behandelingen zijn dan ook volkomen veilig.

Advies aan jouzelf: laser- en IPL-behandelingen zijn het veiligst en meest effectief bij toepassing op een lichte huid. Wij adviseren wij dan ook om tot 6 weken voor je behandeling niet te gaan zonnen, ook niet op de zonnebank.

Waar kunnen wij je mee helpen?

Heb je last van een of meer van onderstaande indicaties, dan is een laser- of IPL-behandeling aan te raden.

  • Storende haargroei of overbeharing in het gezicht, op de borst, rug en laag op de buik
  • Roodheid (diffuus)
  • Verwijde vaatjes (teleangiëctastieën)
  • Couperose
  • Rosacea
  • Kersenwratjes (seniele angiomen)
  • Oppervlakkige beenvaatjes
  • Ouderdomsvlekken (pigmentvlekken)
  • Zonnevlekken (lentigines)
  • Sproetjes
Misschien vind je dit ook interessant:

Tips | Nieuws

Mijn favoriete zomer-behandelingen

De zomerkriebels beginnen alweer prettig opdringerig te worden; tijd om mijn huid voor te bereiden op de zomer (al was ik daar stiekem al mee begonnen).
Ben je benieuwd wat mijn drie favoriete zomerbehandelingen zijn? Ik doe ze uit de doeken in mijn recente blog.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews