IPL- en laserbehandelingen
Wat houdt het in, IPL- of laserbehandelingen?
Er zijn vandaag de dag steeds meer technieken beschikbaar om pigmentvlekken, ongewenste haargroei of vaatafwijkingen zoals spieder naevus, couperose, teleangiëctastieën etc. te behandelen.
Laser- en IPL-therapie lenen zich daar bij uitstek voor. Of we met IPL of met laser aan de gang gaan, hangt af van je wensen, je huid en andere relevante factoren, en wordt tijdens een intake bepaald.
Hier kun je meer lezen over het verschil tussen IPL- en laser.
Ontharen met behulp van laser
Laserontharing is zeer effectief als behandelmethode tegen ongewenste haargroei en geschikt voor gepigmenteerde haren (bruin, donkerbruin en zwart).
Witte, grijze en rode (rossige) haren kunnen beter worden behandeld met elektrische epilatie.
Het laserlicht wordt door de haren op het lichaam geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het is deze warmte die voor gecontroleerde beschadiging van het haarzakje zorgt, waarna het haarzakje niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.
Vanwege de verschillende groeifasen die de haren doormaken, heb je gemiddeld 8-10 ontharingsbehandelingen nodig, met een interval van 4-6 weken voor behandelingen in het gezicht en 6-8 weken voor behandelingen op het lichaam.
Hoe lang heb je er plezier van?
Je zult merken dat er na iedere behandeling steeds minder haren op je huid terugkomen en dat deze haren steeds dunner en minder stug zullen zijn. Over het algemeen verdwijnt ongeveer 80% van de totale overtollige haargroei. De overige 20% blijft bestaan, maar in de vorm van lichte, dunne (vlas)haren.
Houd er rekening mee dat haarzakjes geactiveerd kunnen worden als gevolg van bijvoorbeeld medicijngebruik of erfelijke aanleg, of door hormonale invloeden.
Tip: laserontharing in het gezicht (voor vrouwen) wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar.
Pigment- en vaatbehandelingen met IPL
Verwijderen of verminderen van pigmentvlekken
De lichtbundel van de IPL wordt opgenomen door de pigmentcellen en daar omgezet in warmte.
Hierdoor vallen de pigmentcellen uiteen en worden daarna opgeruimd door het lichaam zelf. Het resultaat: de pigmentvlek wordt minder zichtbaar of verdwijnt zelfs helemaal.
Na de behandeling wordt het pigment eerst wat donkerder en meestal zal er een korstje ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnt dat en wordt de pigmentvlek minder zichtbaar.
Voor het beste resultaat adviseren wij 1-3 behandelingen met een interval van 4 weken.
Verwijderen of verminderen van oppervlakkige bloedvaatjes en roodheid
De IPL-lichtbundel wordt door hemoglobine (roodheid) in de bloedvaatjes opgenomen en meteen omgezet in warmte. Door de gaan de eiwitten in het bloed stollen en samentrekken. Hierdoor verliest het bloedvaatje zijn functie en wordt vervolgens door het lichaam opgeruimd.
Voor het beste resultaat adviseren we 3-5 behandelingen met een interval van 4 weken.
Hoe lang heb je er plezier van?
Omdat er altijd nieuwe pigmentvlekken en nieuwe vaatjes kunnen ontstaan, raden we jaan om eens per jaar even terug te komen voor controle en eventueel een losse of enkele behandeling(en).
Zijn laser en IPL wel veilig?
Nadine werkt uitsluitend met state-of-the-art apparatuur die voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Verder is zij opgeleid in het specialistische gebruik van deze Spark Pro FormaTK Laser en IPL, een zeer geavanceerd en veelzijdig apparaat waar uiteenlopende indicaties mee behandeld kunnen worden.
Laser- en IPL-behandelingen zijn dan ook volkomen veilig.
Advies aan jouzelf: laser- en IPL-behandelingen zijn het veiligst en meest effectief bij toepassing op een lichte huid. Wij adviseren wij dan ook om tot 6 weken voor je behandeling niet te gaan zonnen, ook niet op de zonnebank.
Waar kunnen wij je mee helpen?
Heb je last van een of meer van onderstaande indicaties, dan is een laser- of IPL-behandeling aan te raden.
- Storende haargroei of overbeharing in het gezicht, op de borst, rug en laag op de buik
- Roodheid (diffuus)
- Verwijde vaatjes (teleangiëctastieën)
- Couperose
- Rosacea
- Kersenwratjes (seniele angiomen)
- Oppervlakkige beenvaatjes
- Ouderdomsvlekken (pigmentvlekken)
- Zonnevlekken (lentigines)
- Sproetjes
Misschien vind je dit ook interessant:
Botgezondheid en Positive Aging, deel 4: en als je al osteoporose hebt?
Dit is het laatste deel in de vierdelige blogserie* over botgezondheid. Osteopenie en osteoporose Osteopenie en osteoporose kunnen sluipend ontstaan, zonder dat je er erg
Botgezondheid en Positive Aging, deel 3: wat je zelf kunt doen.
Dit is het derde deel in de vierdelige serie over botgezondheid. Vandaag kijken we naar wat je zelf allemaal kunt doen om je botten zo
Botgezondheid en Positive Aging, deel 2: botten en risicofactoren.
Dit is het tweede deel in de vierdelige serie over botgezondheid waarin we dieper ingaan op wat je moet weten over je botten, wat de
Botgezondheid en Positive Aging, deel 1: mijn eigen aanpak.
Ik ben blij dat een collega-arts die zich bezighoudt met healthy aging mij rond mijn 50e jaar adviseerde een DEXA-scan1 te laten doen. Niet omdat
Collageensupplementen?
Ik krijg regelmatig de vraag: “Wat vind jij nou van collageensupplementen?” We worden bekogeld met reclame daarvoor – het ene supplement belooft nog mooiere resultaten
Voeding en Positive Aging, deel 4
In het vierde en laatste deel van deze blogserie* over voeding nemen we de verschillende voedingspatronen onder de loep. De verschillende voedingspatronen kunnen gebaseerd zijn
Tips | Nieuws
Voeding en Positive Aging
Voeding is van groot belang voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid, en zeker ook in het proces van positief ouder worden.
Maar over welke voeding gaat het dan? In welke hoeveelheid? Wat is de verdeling tussen de verschillende macronutriënten? Welke voeding hoort bij een Positive Aging-leefstijl?
Met een serie blogartikelen over voeding wil ik wat meer inzicht in verschillende aspecten van voeding geven, zonder een standpunt in te nemen. Je vindt het eerste deel hier.
Contact
T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl
of vul het contactformulier in: