Peelings

Wat is een peeling?

Een medische of chemische peeling (die alleen door een arts of gecertificeerde huidtherapeut mag worden aangebracht) gaat een stap verder dan de peeling die je misschien bij je schoonheidsspecialiste gewend bent. Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en die de cellen in de bovenste lagen van je huid op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor nieuwe, verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Waarom zou je een behandeling met een peeling willen?

Chemische peelings zijn onder te verdelen in drie sterktes: oppervlakkige, medium en diepe peelings. Ik werk in mijn praktijk met de volgende peelings:

Oppervlakkige peelings

Dit zijn peelings op basis van lage concentraties fruitzuren die je huid reinigen en verfrissen en de bloedsomloop stimuleren. Deze peeling geeft een opgefrist uiterlijk zonder dat je gezicht gaat vervellen na de behandeling en wordt daarom ook wel eens de ‘partypeel’ genoemd: perfect voor een gelegenheid waarbij je er snel op je allerbest uit wilt zien.
Daarnaast is deze peeling geschikt om acne en mee-eters te behandelen. Meerdere van deze oppervlakkige peelings na elkaar geven een nog mooier resultaat.

Resultaten van een acne-behandeling met een Easy Droxy® Versicolor Peeling in combinatie met een dieptereiniging (het verwijderen van onzuiverheden). Behandelaar: Nadine van Gijn – huidtherapeut.

Medium peelings

Peelings op basis van TriChloorAzijnzuur (TCA) dringen dieper in de huid door. Uitstekend geschikt voor verjonging en verbetering van je huid, voor het verzachten van oppervlakkige lijntjes, het terugdringen van verkleuringen (zoals pigmentvlekken of vlekjes die zijn onstaan door de zon) en het behandelen van oneffenheden. Je huid gaat er na een behandeling met deze medium peelings beduidend egaler en jonger uitzien.
Een kuur van 4 van deze TCA-peelings wordt aanbevolen voor een optimaal resultaat. Na een TCA-peeling gaat de huid vanaf dag 3 tot en met dag 6 vervellen, waarna de nieuwe huid tevoorschijn komt.

Wij hebben inmiddels ook goede ervaringen met een losse TCA-peeling waarbij de huid gedurende 6 tot 8 weken wordt voorbereid met het ‘Aggressive Anti Aging’-programma van ZO Skin Health. Aansluitend aan deze voorbereidingsperiode vindt de peeling plaats, en zo kan je ook met een enkele behandeling toch een heel goed resultaat krijgen. Je kunt je huid daarna mooi houden door die ZO Skin Health producten die voor jouw huid het meest geschikt zijn te blijven gebruiken.

Wat pijnlijkheid betreft: wij gebruiken de TCA Pain Control peeling van Skin Tech, waar een pijnstillend ingrediënt inzit… geen enkele reden dus om het niet een keer te proberen.

Mozaïekpeeling (Instagram)
Diepe peelings

Dit zijn peelings op basis van fenol, al dan niet in combinatie met TCA, die in gradaties diep, dieper en diepst kunnen worden toegepast. Als je huid veel schade heeft ondervonden door bijvoorbeeld roken of te veel zon, of als je leeftijd zijn sporen heeft nagelaten of je huid diepe rimpels vertoont, kan een diepe peel worden ingezet om je huid te ‘vervangen’ door ‘nieuwe’ huid. Een mooie variant is de zogenaamde mozaïekpeeling, waarbij verschillende gedeeltes van het gezicht met verschillende peelingvloeistoffen behandeld worden, om zo een peeling ‘op maat’ te realiseren.

Waar TCA voornamelijk een mooi effect heeft op de zonnevlekjes, geeft een fenolpeeling je ook een sterke verbetering van je huidstructuur, plus een huidverstrakkend effect door intensieve stimulering van de diepere huidlagen. Hoe dieper je gaat met fenol, hoe meer dat verstrakkende effect zichtbaar wordt (wel even een aantal maanden geduld hebben voor het beste eindresultaat) en hoe meer de huidstructuur verbetert. Bij de diepste fenolpeeling vervagen zelfs rimpels, wat deze variant uitermate geschikt maakt voor het verminderen van rimpels op de bovenlip of de fijne lijntjes onder de ogen.

Resultaten van een Easy Phen Light-peeling van het hele gezicht. De huidstructuur is duidelijk verbeterd en ook de verstrakking is zichtbaar. Behandelaar: drs. Jeannette Hessels – cosmetisch arts.

Resultaten van een full-face peelingbehandeling met fenol. Behandelaar: drs. Jeannette Hessels – cosmetisch arts.

Hoe lang heb je er plezier van?

De resultaten zijn afhankelijk van het soort peeling dat wordt toegepast. Voor sommige peelings is een kuur van 4 sessies  met intervals van 8 – 20 dagen aan te raden, voor andere is een ‘losse’ behandeling voldoende. Welke peeling het beste voor jou is, is afhankelijk van je leeftijd, je huidtype en wat je wilt bereiken.

Voor het beste en meest langdurige resultaat verdient het aanbeveling de peelings te ondersteunen met speciale crèmes voor thuisgebruik*. Na een peeling is je huid extra kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, dus zorgvuldige nazorg is geboden. Vooral bescherming van je huid met een goede zonbeschermingscrème is erg belangrijk.

Daarnaast zijn er persoonsgebonden omstandigheden die invloed hebben op de effectiviteit van een peeling, zoals leeftijd, toestand van de huid en leefstijl, om maar wat te noemen. Wellicht een open deur, maar een ongezonde leefwijze wordt weerspiegeld in onze huid. Roken is desastreus voor de huid en geeft een vaal, grauw, ‘bobbelig’ effect dat alleen tegengegaan kan worden door te stoppen met roken. Ongezond eten helpt onze huid ook niet om in de beste conditie te blijven.
Om die reden heeft Jeannette Hessels zich gespecialiseerd in behandeling en gezondheid van de huid zowel vanaf de buitenkant als van binnenuit. Behalve een advies over welke cosmetische behandeling het beste bij je past, kunnen wij je ook helpen bij het aanpassen van je leefstijl om er zo lang mogelijk zo gezond (en stralend) mogelijk uit te zien (en je zo ook te voelen). Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Is het wel veilig?

Wij werken uitsluitend met door de Nederlandse bevoegde instanties goedgekeurde materialen. Daarnaast is Jeannette Hessels door en door getraind en heeft zij verregaande ervaring in het behandelen met peelings. Ook is zij Trainer en Medical Advisor voor Skin Tech Pharma Nederland, met als specialisatie peelings – Jeannette traint andere artsen in het toedienen van medium en diepe peelings.

Vanzelfsprekend heeft zij daarmee ook het Skin Tech-predicaat ‘Certified Clinic’ in de categorie peelings verdiend. (Daar profiteer jij overigens niet alleen van omdat je dus weet dat je in zeer goede handen bent, maar ook omdat we je daardoor producten ter voorbereiding en als nazorg op je peelingbehandelingen met korting* kunnen aanbieden.)

Er zijn omstandigheden waaronder het voor jouzelf (nog) niet verstandig is een peeling te ondergaan. Dit komt tijdens ons intakegesprek uitvoerig aan de orde, zodat we risico’s kunnen beperken of uitsluiten.

In elk geval is de juiste voor- en nazorg* heel belangrijk – na een peeling is je huid immers extra kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. De richtlijnen voor wat je zelf kunt doen ter voorbereiding en na afloop van een peelingbehandeling ontvang je tijdig van ons.

Met deze peelings kunnen wij je helpen

  • Fruitzuurpeelings
  • TCA-peelings
  • Lichte fenolpeelings
  • Mozaïekpeelings

Met peelings kun je, behalve op het gezicht, ook uitstekende resultaten boeken met behandeling van decolleté en handen.

Wat we samen verder kunnen doen voor een maximaal resultaat

Onderdeel van het behandelplan voor medium en diepe peelings is thuisgebruik van bepaalde, speciaal voor dit doel ontwikkelde SkinTech®- behandelcrèmes*. Het gebruik van je eigen gezichtsproducten wordt afgeraden omdat deze niet zijn ontwikkeld voor gebruik op een gepeelde huid en meestal irriterende stoffen (zoals parfums en zuren) bevatten, met ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties als mogelijk gevolg.

*Het is belangrijk de speciale postpeelcare-producten tot minimaal 6 weken na de laatste peeling te gebruiken. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan of terug te gaan naar je eigen merk.

Om je te ondersteunen in het gebruik van deze producten kunnen we ze je, in samenwerking met Skin Tech Pharma, met korting aanbieden. Vraag ons om een kortingscode en/of kijk vast eens rond in de Skin Tech Shop, want de 10% korting geldt voor alle producten in deze webwinkel!

Dit spreekt je misschien ook aan:

Tips | Nieuws

Mijn favoriete zomer-behandelingen

De zomerkriebels beginnen alweer prettig opdringerig te worden; tijd om mijn huid voor te bereiden op de zomer (al was ik daar stiekem al mee begonnen).
Ben je benieuwd wat mijn drie favoriete zomerbehandelingen zijn? Ik doe ze uit de doeken in mijn recente blog.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews