Huidtherapie

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een medisch specialisme dat zich richt op het behandelen, begeleiden en adviseren van mensen met huidproblemen of – onvolkomenheden. Dat kan zowel op medische indicatie zijn (denk aan huidproblemen als acne, littekens, lymfeoedeem) als vanwege cosmetische wensen (bijvoorbeeld huidverbetering, vermindering pigmentvlekken, verwijdering tatoeages).

Een huidtherapeut is een paramedicus die zich zowel bezighoudt met de zieke en beschadigde huid als met de (cosmetische) verzorging en verbetering van de gezonde huid.

Een huidtherapeut heeft een wettelijk erkende Hbo-opleiding afgerond die is opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG, artikel 34). Voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Jeannette Hessels werkt samen met huidtherapeut Nadine van Gijn. (Noot: Nadine is met ingang van 16 juni met zwangerschapsverlof. Lindy van Hal (zie info in kader) zal voor haar waarnemen.) Nadine heeft haar sporen in het vak al ruimschoots verdiend en is net zo bevlogen op het onderwerp huidverbetering als Jeannette. Ze heeft voor veel huidproblemen een oplossing, en in voorkomende gevallen zoekt ze er samen met Jeannette of een andere specialist naar. Maar ook op ‘huidcosmetisch’ gebied is Nadine de huidspecialist die je zoekt.
Nadine kan je helpen met de volgende behandelingen:

Nadine van Gijn rondde in 2015 haar HBO-opleiding huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht af. Gedurende haar afstudeeronderzoek (naar de effecten van cleansers met en zonder Terpinen-4-ol op acne en rosacea) deed zij ervaring op bij het EMC Gooi en Eemland, bij een wondverpleegkundig specialist in het Slotervaartziekenhuis, bij de Feldbergkliniek & Parksanatorium in Duitsland en bij Huidtherapie Vermeijden in Haarlem. Bij de laatste ging zij ook parttime werken en combineerde dit vanaf 2015 met een parttime aanstelling als huidtherapeut bij de MediSpa van Bergman Clinics in Bilthoven. Daarnaast geeft Nadine peelingtrainingen bij Skin Tech Pharma, waar zij ook productspecialist is en als zodanig haar kennis aan vakgenoten doorgeeft, en natuurlijk toepast in haar dagelijkse praktijk.

Nadines motto is: skin first, make-up second, smile always. Wat haar fascineert in huidtherapie is hoe alles met elkaar in verbinding staat (organen, voeding, geest en huid) en er soms maar een kleine aanpassing nodig is om snel resultaat te zien in de vorm van een stralende huid. Door alle verschillende indicaties is geen dag hetzelfde en blijft zij getriggerd om altijd naar nieuwe mogelijkheden te kijken.

In haar vrije tijd is Nadine sportief (crossfit, hardlopen en snowboarden) en gaat ze er graag op uit, soms met haar motor, soms met haar zoontje Vinz en partner Pascal, soms naar het buitenland. Ze houdt van lekker eten, zowel buiten de deur als thuis, waar ze altijd op zoek is naar gezonde variaties van bestaande recepten. Ook de Formule 1 heeft haar belangstelling; met een vriendengroep worden er voorspellende poules ingevuld en samen naar de races gekeken.

Dit vind je misschien ook interessant:

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft.  Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!

Waarnemend huidtherapeut Lindy van Hal

Lindy van Hal studeerde in 2014 af als huidtherapeut aan de Hogeschool in Utrecht. Hierna werkte zij gedurende 9 jaar, eerst als huidtherapeute en later als leading huidtherapeute, bij een gerenommeerde Nederlandse kliniek.
Lindy zal de komende maanden bij Jeannette Hessels Positive Aging als huidtherapeute waarnemen tijdens het zwangerschapsverlof van Nadine van Gijn.

“Al 9 jaar werken Jeannette Hessels en ik samen als een team. Wij liggen helemaal op één lijn wat betreft onze adviezen aan en behandelingen van cliënten, en dat maakt onze samenwerking erg soepel en prettig. Beiden nemen wij graag de tijd voor onze cliënten en streven we naar de best mogelijke resultaten op het gebied van huidverbetering.”

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews

Tips | Nieuws

Voorjaarsschoonmaak

Wat ik me herinner uit mijn jeugd is dat mijn moeder altijd de kriebels kreeg zodra er een eerste lentezonnetje door de ramen naar binnen scheen: er moest gepoetst worden, gordijnen gewassen, ramen gelapt en dekens uitgeklopt. De geur van sop vulde de kamer. Wanneer ze uitgepoetst was, nam ze vervolgens spinnend plaats in de tuin in de voorjaarszon; zonder zonbescherming, dat dan weer wel…

Eigenlijk nog niet eens zo’n gek idee, die voorjaarsschoonmaak. Niet alleen van je huis, maar ook van je lijf.

Lees hier het volledige blog.