Huidtherapie

Wat is huidtherapie?

Huidtherapie is een medisch specialisme dat zich richt op het behandelen, begeleiden en adviseren van mensen met huidproblemen of – onvolkomenheden. Dat kan zowel op medische indicatie zijn (denk aan huidproblemen als acne, littekens, lymfeoedeem) als vanwege cosmetische wensen (bijvoorbeeld huidverbetering, vermindering pigmentvlekken, verwijdering tatoeages).

Een huidtherapeut is een paramedicus die zich zowel bezighoudt met de zieke en beschadigde huid als met de (cosmetische) verzorging en verbetering van de gezonde huid.

Een huidtherapeut heeft een wettelijk erkende Hbo-opleiding afgerond die is opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG, artikel 34). Voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Jeannette Hessels werkt samen met huidtherapeuten Nadine van Gijn en Lindy van Hal. Nadine en Lindy hebben hun sporen in het vak al ruimschoots verdiend en zijn allebei net zo bevlogen op het onderwerp huidverbetering als Jeannette. Ze hebben dan ook voor veel huidproblemen een oplossing, en in voorkomende gevallen zoeken ze er samen met Jeannette of een andere specialist naar. Maar ook op ‘huidcosmetisch’ gebied zijn Nadine en Lindy de huidspecialisten die je zoekt.
Zij kunnen je helpen met de volgende behandelingen:

Nadine van Gijn rondde in 2015 haar HBO-opleiding huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht af. Gedurende haar afstudeeronderzoek (naar de effecten van cleansers met en zonder Terpinen-4-ol op acne en rosacea) deed zij ervaring op bij het EMC Gooi en Eemland, bij een wondverpleegkundig specialist in het Slotervaartziekenhuis, bij de Feldbergkliniek & Parksanatorium in Duitsland en bij Huidtherapie Vermeijden in Haarlem. Bij de laatste ging zij ook parttime werken en combineerde dit vanaf 2015 met een parttime aanstelling als huidtherapeut bij de MediSpa van Bergman Clinics in Bilthoven. Daarnaast geeft Nadine peelingtrainingen bij Skin Tech Pharma, waar zij ook productspecialist is en als zodanig haar kennis aan vakgenoten doorgeeft, en natuurlijk toepast in haar dagelijkse praktijk.

Nadines motto is: skin first, make-up second, smile always. Wat haar fascineert in huidtherapie is hoe alles met elkaar in verbinding staat (organen, voeding, geest en huid) en er soms maar een kleine aanpassing nodig is om snel resultaat te zien in de vorm van een stralende huid. Door alle verschillende indicaties is geen dag hetzelfde en blijft zij getriggerd om altijd naar nieuwe mogelijkheden te kijken.

In haar vrije tijd is Nadine sportief (crossfit, hardlopen en snowboarden) en gaat ze er graag op uit, soms met haar motor, soms met haar zoontje Vinz en partner Pascal, soms naar het buitenland. Ze houdt van lekker eten, zowel buiten de deur als thuis, waar ze altijd op zoek is naar gezonde variaties van bestaande recepten. Ook de Formule 1 heeft haar belangstelling; met een vriendengroep worden er voorspellende poules ingevuld en samen naar de races gekeken.

Lindy van Hal studeerde in 2014 af als huidtherapeute aan de Hogeschool in Utrecht. Daarna werkte zij bij Bergman Clinics, een van de meest gerenommeerde klinieken van Nederland. Hier was zij leading huidtherapeute en werkte zij tot 2023 samen met de beste hoogleraren en artsen. Ze heeft bij Bergman 10 jaar samengewerkt met Jeannette Hessels, beiden in een leading rol; Jeannette als ‘leading’ cosmetisch arts en Lindy als ‘leading’ huidtherapeute. Zij hielden toezicht op de kwaliteit en veiligheid van de cosmetische behandelingen en gaven sturing aan collega’s.
 
“Ik wil het verschil maken voor mensen die mijn kliniek binnenkomen, of het nou gaat om overbeharing, vaatjes, pigment of huidveroudering. Ik ben enorm perfectionistisch waardoor ik altijd streef naar het allerbeste resultaat.”
Dit vind je misschien ook interessant:

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft.  Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Tips | Nieuws

Mijn favoriete zomer-behandelingen

De zomerkriebels beginnen alweer prettig opdringerig te worden; tijd om mijn huid voor te bereiden op de zomer (al was ik daar stiekem al mee begonnen).
Ben je benieuwd wat mijn drie favoriete zomerbehandelingen zijn? Ik doe ze uit de doeken in mijn recente blog.

Reviews