IS JE HUID VERSLAPT EN ZIE JE ER NIET ZO FRIS MEER UIT?

Vanaf ons dertigste levensjaar verandert er van alles in ons gezicht. De botmassa loopt terug, onze huid wordt dunner en slapper door verlies van collageen en elastine, het onderhuidse volume in vet- en spierweefsel loopt terug en ons gezicht gaat er anders uitzien.

Slappe huid gezicht

Zo verliezen ook jukbeenderen aan volume, worden wangen slachtoffer van de zwaartekracht, verschijnen er rond neus en mond ongewenste, diepere en scherpere plooien, en soms zien we wat huidoverschot onder kin en kaak ontstaan. Mooie, stevige wangen veranderen in een wat hangende, lege huidpartij, en rimpels en fijne lijntjes worden onverbiddelijk steeds zichtbaarder.  Dit alles maakt dat we er vermoeider, minder fris en ouder uit gaan zien. Ook als we ons niet zo voelen, en zelfs als we gezond leven!

Stevige huid gezicht terugkrijgen

Levensgewoonten spelen niet per se een rol bij het ontstaan van de donkere kringen of diepe traangootjes, die het gezicht zo’n vermoeide uitdrukking geven. Wallen zijn vaak ook een kwestie van genetische aanleg, dus erfelijk bepaald.
Toch hoef je er niet mee rond te blijven lopen en last van te blijven houden; wallen zijn in veel gevallen op niet-chirurgische wijze te verminderen door het volumeverlies te compenseren met behulp van een uitgebalanceerde filler– of skinboosterbehandeling. Huidversteviging geeft rimpels bovendien minder kans en bevordert de huidfunctie, met een jonger uitziende, gezonde huid en een frisse teint als resultaat.

Scherpe neus-lippenplooi en afhangende mondhoeken verminderen

We kunnen het verouderingsproces niet voor je omdraaien, maar we kunnen je wel helpen om er weer fris, jeugdiger en minder vermoeid uit te zien. Zonder chirurgische ingrepen. Een goedgekozen behandeling met fillers kan volumeverlies aanvullen en plooitjes, rimpels en fijne lijntjes verminderen en verzachten. Of een combinatiebehandeling van fillers met botox en skinboosters, om ook de teint en de structuur van je huid te verbeteren. Wij proberen je niet op een onnatuurlijke manier uit je leeftijdsgroep weg te halen, maar na een fillerbehandeling zie je er wel weer een stuk jeugdiger en frisser uit.

Behandeling slappe huid gezicht

Tijdens een eerste consult bekijken en bespreken we wat je wilt en wat er mogelijk is. Niet alles is haalbaar en realistisch; de conditie van je huid speelt een belangrijke rol en Jeannette Hessels heeft daarnaast altijd ‘het kritische oog van de meester’ voor wat er bij jou past. Vaak is er niet veel voor nodig om toch een zichtbaar mooi resultaat te krijgen – waarbij voor ons de klemtoon altijd ligt op ‘natuurlijk’. De beste versie van jezelf is niet een kunstmatig strakgetrokken gezicht, vinden wij.

Ingevallen wangen en jukbeenderen

Het behandelen van de jukbeenderen met een filler geeft niet alleen versteviging aan het hele gebied, maar heeft bovendien een liftend effect. Omdat de jukbeenderen dankzij de filler meer contour en volume krijgen, wordt de huid als het ware opgespannen en strakker. Door de jukbeenderen meer volume te geven, zal ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

Het teruggeven van volume aan de jukbeenderen kan een op zichzelf staande behandeling zijn, maar kan ook worden uitgevoerd in combinatie met behandeling van de neus-lippenplooi, de slapen en/of de wangen. Je zou zelfs kunnen denken aan een ‘liquid facelift’, waarbij het totale gezichtsvolume op diverse cruciale plekken wordt verbeterd. Dit kan ook gefaseerd plaatsvinden, zodat niet alles in één keer wordt behandeld.

Het volume in de wangen kan met fillers ook veilig worden hersteld. Zo ontstaat er op de juiste plaatsen weer gepaste vulling en vorm en krijgt je gezicht haar meer jeugdige rondingen terug.

Behandelmethode à la Mauricio de Maio

Jeannette Hessels werkt volgens de theorie en behandelfilosofie van de vermaarde plastisch chirurg Mauricio de Maio. Zijn zogenaamde MD-codes stellen haar in staat om natuurlijke resultaten te behalen. Voor de verslapte huid is binnen dit kader voor vrouwen de 7-point-shape ontwikkeld, en voor mannen de 9-point shape. Deze behandelmethode gaat uit van een minimale interventie op 7 of 9 cruciale punten in het gezicht, die de typische tekenen van een verslapte huid behandelen. Denk hierbij aan het verstrakken van de kaaklijn, het verminderen van de neus-lippenplooi of het herstellen van volume op de jukbeenderen.

Fillerbehandeling

Bij een behandeling met fillers wordt de fillergel in het te behandelen gebied ingebracht door middel van injecties met een dun naaldje of met behulp van een canule. Er is meestal al meteen resultaat te zien. Het optimale effect dient zich een week of twee na de behandeling aan en blijft ongeveer 12 tot 18 maanden (afhankelijk van huidtype en behandelde gebied) zichtbaar.
Hoe dan ook, na een fillerbehandeling zie je er weer frisser, jeugdiger en minder vermoeid uit.

Jeannette Hessels werkt met fillers op basis van hyaluronzuur, zoals Juvederm, en daarnaast met Profhilo, een op hyaluronzuur gebaseerde gel voor huidversteviging van binnenuit. We bespreken graag met je wat voor jou het beste werkt en de mooiste resultaten geeft.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.