Is je huid verslapt en zie je er niet zo fris meer uit?

Vanaf ons dertigste levensjaar verandert er van alles in ons gezicht. De botmassa loopt terug, onze huid wordt dunner en slapper door verlies van collageen en elastine, het onderhuidse volume in vet- en spierweefsel loopt terug en ons gezicht gaat er anders uitzien.

Slappe huid gezicht

Zo verliezen ook jukbeenderen aan volume, worden wangen slachtoffer van de zwaartekracht, verschijnen er rond neus en mond ongewenste, diepere en scherpere plooien, en soms zien we wat huidoverschot onder kin en kaak ontstaan. Mooie, stevige wangen veranderen in een wat hangende, lege huidpartij, en rimpels en fijne lijntjes worden onverbiddelijk steeds zichtbaarder.  Dit alles maakt dat we er vermoeider, minder fris en ouder uit gaan zien. Ook als we ons niet zo voelen, en zelfs als we gezond leven!

Stevige huid gezicht terugkrijgen

Levensgewoonten spelen niet per se een rol bij het ontstaan van de donkere kringen of diepe traangootjes, die het gezicht zo’n vermoeide uitdrukking geven. Wallen zijn vaak ook een kwestie van genetische aanleg, dus erfelijk bepaald.
Toch hoef je er niet mee rond te blijven lopen en last van te blijven houden; wallen zijn in veel gevallen op niet-chirurgische wijze te verminderen door het volumeverlies te compenseren met behulp van een uitgebalanceerde filler– of skinboosterbehandeling. Huidversteviging geeft rimpels bovendien minder kans en bevordert de huidfunctie, met een jonger uitziende, gezonde huid en een frisse teint als resultaat.

Scherpe neus-lippenplooi en afhangende mondhoeken verminderen

We kunnen het verouderingsproces niet voor je omdraaien, maar we kunnen je wel helpen om er weer fris, jeugdiger en minder vermoeid uit te zien. Zonder chirurgische ingrepen. Een goedgekozen behandeling met fillers kan volumeverlies aanvullen en plooitjes, rimpels en fijne lijntjes verminderen en verzachten. Of een combinatiebehandeling van fillers met botulinetoxine en skinboosters, om ook de teint en de structuur van je huid te verbeteren. Wij proberen je niet op een onnatuurlijke manier uit je leeftijdsgroep weg te halen, maar na een fillerbehandeling zie je er wel weer een stuk jeugdiger en frisser uit.

Behandeling slappe huid gezicht

Tijdens een eerste consult bekijken en bespreken we wat je wilt en wat er mogelijk is. Niet alles is haalbaar en realistisch; de conditie van je huid speelt een belangrijke rol en Jeannette Hessels heeft daarnaast altijd ‘het kritische oog van de meester’ voor wat er bij jou past. Vaak is er niet veel voor nodig om toch een zichtbaar mooi resultaat te krijgen – waarbij voor ons de klemtoon altijd ligt op ‘natuurlijk’. De beste versie van jezelf is niet een kunstmatig strakgetrokken gezicht, vinden wij.

Ingevallen wangen en jukbeenderen

Het behandelen van de jukbeenderen met een filler geeft niet alleen versteviging aan het hele gebied, maar heeft bovendien een liftend effect. Omdat de jukbeenderen dankzij de filler meer contour en volume krijgen, wordt de huid als het ware opgespannen en strakker. Door de jukbeenderen meer volume te geven, zal ook de neus-lippenplooi zich minder scherp aftekenen.

Het teruggeven van volume aan de jukbeenderen kan een op zichzelf staande behandeling zijn, maar kan ook worden uitgevoerd in combinatie met behandeling van de neus-lippenplooi, de slapen en/of de wangen. Je zou zelfs kunnen denken aan een ‘liquid facelift’, waarbij het totale gezichtsvolume op diverse cruciale plekken wordt verbeterd. Dit kan ook gefaseerd plaatsvinden, zodat niet alles in één keer wordt behandeld.

Het volume in de wangen kan met fillers ook veilig worden hersteld. Zo ontstaat er op de juiste plaatsen weer gepaste vulling en vorm en krijgt je gezicht haar meer jeugdige rondingen terug.

Daarnaast is ook een huidverstrakkende behandeling met EndyMed 3DEEP een optie. EndyMed 3DEEP is een huidverstrakkingstherapie op basis van radiofrequentie die een zeer diep niveau in de huid bereikt en daar hoofdoorzaak nummer 1 voor huidveroudering aanpakt: collageenverlies. Het resultaat: een strakkere en stevigere huid.

Behandelmethode à la Mauricio de Maio

Jeannette Hessels werkt volgens de theorie en behandelfilosofie van de vermaarde plastisch chirurg Mauricio de Maio. Zijn zogenaamde MD-codes stellen haar in staat om natuurlijke resultaten te behalen. Voor de verslapte huid is binnen dit kader voor vrouwen de 7-point-shape ontwikkeld, en voor mannen de 9-point shape. Deze behandelmethode gaat uit van een minimale interventie op 7 of 9 cruciale punten in het gezicht, die de typische tekenen van een verslapte huid behandelen. Denk hierbij aan het verstrakken van de kaaklijn, het verminderen van de neus-lippenplooi of het herstellen van volume op de jukbeenderen.

Resultaten van een 9-point-shapebehandeling. Behandelaar: drs. Jeannette Hessels, cosmetisch arts.

Resultaten van een 7-point-shapebehandeling met Juvederm: subtiel aanzetten van het jukbeen, liften van de wangen en verbeteren van de vorm van de kin. Behandelaar: drs. Jeannette Hessels, cosmetisch arts.

Fillerbehandeling

Bij een behandeling met fillers wordt de fillergel in het te behandelen gebied ingebracht door middel van injecties met een dun naaldje of met behulp van een canule. Er is meestal al meteen resultaat te zien. Het optimale effect dient zich een week of twee na de behandeling aan en blijft ongeveer 12 tot 18 maanden (afhankelijk van huidtype en behandelde gebied) zichtbaar.
Hoe dan ook, na een fillerbehandeling zie je er weer frisser, jeugdiger en minder vermoeid uit.

Jeannette Hessels werkt met fillers op basis van hyaluronzuur, zoals Juvederm, en daarnaast met Profhilo, een op hyaluronzuur gebaseerde gel voor huidversteviging van binnenuit. We bespreken graag met je wat voor jou het beste werkt en de mooiste resultaten geeft.

Behandeling met EndyMed 3DEEP

Waar fillers bij uitstek geschikt zijn voor plaatselijk contour- en volumeherstel, is EndyMed 3DEEP de aangewezen behandeling voor het verstrakken van de huid. EndyMed 3DEEP is een huidverstrakkingstherapie op basis van radiofrequentie die een zeer diep niveau in de huid bereikt en daar hoofdoorzaak nummer 1 voor huidveroudering aanpakt: collageenverlies. Het resultaat: een strakkere en stevigere huid.

Hiermee komt ook de behandeling van losse halshuid binnen bereik. Waar in dat gebied over het algemeen geen noemenswaardige resultaten behaald kunnen worden met fillers, skinboosters of peelings omdat de huidplooien in de hals daarvoor te zwaar zijn, kan EndyMed 3DEEP ook de hals en kaaklijn effectief liften en verstrakken.

Dit vind je misschien ook interessant:

Fillers  met hyaluronzuur geven vulling, volume en versteviging aan de huid en het gezicht op plekken waar je dat kwijt bent. Want met het vorderen der jaren maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aan, waardoor de vochthuishouding verandert en de huid volume en stevigheid verliest, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Kijk wat een filler in zo’n geval voor je kan doen.

Profhilo is een hyaluronzuurgel zonder chemische toevoegingen die op een unieke en zeer krachtige manier de huid stimuleert. Waar een traditionele hyaluronzuurfiller wordt toegepast om rimpels op te vullen of volume in het gezicht terug te brengen, kan Profhilo worden ingezet voor huidversteviging. Profhilo stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en vetweefsel, waardoor versteviging van de huid van binnenuit in gang wordt gezet. 

Door toediening van botulinetoxine wordt de spierkracht in het geïnjecteerde gebied tijdelijk sterk verminderd, waardoor rimpels worden verzacht of helemaal verdwijnen. Heel geschikt voor rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes. Behalve bij cosmetische correcties, kan botulinetoxine ook voor je werken als je last hebt van migraine, overmatig transpireren of tandenknarsen. Kijk wat botulinetoxine voor je kan betekenen.

Tips | Nieuws

Nieuwe gezichtsbehandeling in onze kliniek

We hebben een geweldige en bijzondere nieuwe gezichtsbehandeling aan ons behandelaanbod toegevoegd: de full-face Endymed Intensif met aansluitend een TCA-peeling.

Beide behandelingen werden al ‘los’ door ons aangeboden, maar de combinatie van de twee versterkt hun krachtige werking nog eens extra. Met de Endymed Intensif worden zichtbaar mooie resulaten behaald als het om verstrakking van de huid gaat; met de volgende stap, de TCA-peeling, bereik je ook nog eens aanzienlijke verbetering van je huidstructuur.

Ik ben erg enthousiast over de resultaten tot nu toe, en het past helemaal in het cosmetische kader van Positive Aging! Wil jij in het voorjaar ook weer op je mooist voor de dag komen, gebruik dan de wintermaanden om dit behandeltraject in alle rust af te leggen.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews