Botox*

Wat is botox*?

Botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof op basis van een natuurlijk eiwit die al heel lang in de medische wereld wordt toegepast. In de cosmetiek wordt botox* in kleine hoeveelheden en sterk verdund ingespoten in de huid, waar het de zenuwimpuls die verantwoordelijk is voor het samentrekken van de spier, blokkeert.

Waarom zou je een behandeling met botox* willen?

Door toediening van botox* wordt de spierkracht in het geïnjecteerde gebied tijdelijk sterk verminderd, met als gevolg dat de huid rondom die spier tot rust komt en rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Met name rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (de fronsrimpels) en naast de ooghoeken (de kraaienpootjes) hebben veel baat bij een behandeling met botox*.

Maar behalve bij cosmetische correcties, kan botox* ook voor je werken als je last hebt van migraine, overmatig transpireren of tandenknarsen.

Hoe lang heb je er plezier van?

Het effect van botox* is niet blijvend en de duur is afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren, zoals huid, leeftijd en leefstijl,
Als vuistregel kun je uitgaan van een werkingsduur van 3 tot 4 maanden, maar in veel gevallen kan het wel 6 maanden duren voordat je rimpels weer dusdanig zichtbaar zijn dat ze je weer gaan storen. Hoe vaker je botox* herhaalt, hoe langer de intervals tussen de behandelingen zullen worden.
De richtlijnen voor voor- en nazorg krijg je tijdig van ons.

Is het wel veilig?

Er is inmiddels heel veel onderzoek gedaan naar de impact van botuline toxine, en de langetermijneffecten zijn bekend. Mits door een ervaren en bekwame arts toegediend, is botox* volkomen veilig te gebruiken en zelfs goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Waar kan ik je mee helpen?

Voor deze behandelingen met botox* kun je bij ons terecht:

  • voorhoofdsrimpels
  • fronsrimpels
  • kraaienpootjes
  • putjeskin
  • bunnylines
  • migraine
  • tandenknarsen
  • overmatige transpiratie

*We schrijven botox, omdat het onder die naam algemeen bekend staat, maar Botox® is een geregistreerde merknaam dus we bedoelen natuurlijk botuline toxine, het werkzame bestanddeel dat ook in andere merken zit.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
Suiker, niet zoet voor je huid!

Voor mijn internationale masterstudie anti-ageing (preventie van veroudering) schreef ik een thesis over het onderwerp ‘voeding en huidveroudering’.
Een van de eyeopeners die ik gedurende mijn literatuuronderzoek tegenkwam, was het effect dat suikers op de huid hebben.

Lees het hele blog.