Botox*

Wat is botox*?

Botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof op basis van een natuurlijk eiwit die al heel lang in de medische wereld wordt toegepast. In de cosmetiek wordt botox* in kleine hoeveelheden en sterk verdund ingespoten in de huid, waar het de zenuwimpuls die verantwoordelijk is voor het samentrekken van de spier, blokkeert.

Waarom zou je een behandeling met botox* willen?

Door toediening van botox* wordt de spierkracht in het geïnjecteerde gebied tijdelijk sterk verminderd, met als gevolg dat de huid rondom die spier tot rust komt en rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Met name rimpels in het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen (de fronsrimpels) en naast de ooghoeken (de kraaienpootjes) hebben veel baat bij een behandeling met botox*.

Maar behalve bij cosmetische correcties, kan botox* ook voor je werken als je last hebt van migraine, overmatig transpireren of tandenknarsen.

Hoe lang heb je er plezier van?

Het effect van botox* is niet blijvend en de duur is afhankelijk van een aantal persoonsgebonden factoren, zoals huid, leeftijd en leefstijl,
Als vuistregel kun je uitgaan van een werkingsduur van 3 tot 4 maanden, maar in veel gevallen kan het wel 6 maanden duren voordat je rimpels weer dusdanig zichtbaar zijn dat ze je weer gaan storen. Hoe vaker je botox* herhaalt, hoe langer de intervals tussen de behandelingen zullen worden.
De richtlijnen voor voor- en nazorg krijg je tijdig van ons.

Is het wel veilig?

Er is inmiddels heel veel onderzoek gedaan naar de impact van botuline toxine, en de langetermijneffecten zijn bekend. Mits door een ervaren en bekwame arts toegediend, is botox* volkomen veilig te gebruiken en zelfs goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration).

Waar kan ik je mee helpen?

Voor deze behandelingen met botox* kun je bij ons terecht:

  • voorhoofdsrimpels
  • fronsrimpels
  • kraaienpootjes
  • putjeskin
  • bunnylines
  • migraine
  • tandenknarsen
  • overmatige transpiratie
Dit vind je misschien ook interessant:

Fillers  met hyaluronzuur geven vulling, volume en versteviging aan de huid en het gezicht op plekken waar je dat kwijt bent. Want met het vorderen der jaren maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aan, waardoor de vochthuishouding verandert en de huid volume en stevigheid verliest, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Kijk wat een filler in zo’n geval voor je kan doen.

Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft.  Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!

Een medische peeling bevat zuren die een ‘afschurend’ effect hebben en de cellen in de bovenste huidlaag op een gecontroleerde manier laten afsterven, om plaats te maken voor verse huid. Levende cellagen worden gestimuleerd en het verouderingsproces wordt vertraagd en zo komt er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte met een betere structuur en egalere pigmentatie. Je huid gaat er vernieuwd, verjongd en verfrist uitzien.

*We schrijven botox, omdat het onder die naam algemeen bekend staat, maar Botox® is een geregistreerde merknaam dus we bedoelen natuurlijk botuline toxine, het werkzame bestanddeel dat ook in andere merken zit.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.