Happy Menopause

Hormonale substitutie

Voor veel vrouwen begint de menopauze al veel eerder dan na hun laatste menstruatie. Vanaf ongeveer het 40e levensjaar verandert de hormonale balans bij de meeste vrouwen, waardoor klachten kunnen ontstaan. Wanneer de menstruaties stoppen, komen daar nog andere klachten bij of voor in de plaats.

De meeste klachten zijn goed te behandelen met behulp van hormonale substitutietherapie. Wij zijn van mening dat de overgang weliswaar een natuurlijk proces is, maar dat het in het belang van de vrouw kan zijn om hormonale ondersteuning te accepteren. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat hormonale substitutie niet alleen helpt bij het verminderen van overgangsklachten maar ook nog een groot aantal andere voordelen biedt, zoals een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, osteoporose en geheugenproblemen.

Als je wilt weten hoe het met jouw hormonale balans gesteld is en de mogelijkheden van hormonale substitutietherapie wilt bespreken, ben je bij ons aan het goede adres.

Tijdens consulten en via laboratoriumonderzoek brengen we jouw hormonale balans in kaart en voorzien we je van bij jou en jouw situatie passende adviezen voor (hormonale) suppletie. Je ontvangt na afloop altijd een uitgebreid verslag van het gesprek, de uitkomsten van een laboratoriumonderzoek en de adviezen die Jeannette je geeft. Alles gebeurt volgens internationale medische richtlijnen.

Menopauzeconsulten

Voor menopauzeconsulten hebben we de handen ineengeslagen met Gonny Hobbel. Gonny heeft zich gespecialiseerd in de werking van hormonen en wat dit voor de gezondheid van vrouwen betekent of kan betekenen. Zij is een echte ‘care for women’ overgangsconsulente, maar kan je ook helpen met (vragen over) hormonale kwesties als PMS, menstruatieproblematiek, PCOS, anticonceptie en nog veel meer.

Gonny werkt met en vanuit onze kliniek, maar heeft haar eigen website, Oh my hormones, waar je meer informatie over haar specialisatie en werkwijze kunt vinden. Een afspraak maak je rechtstreeks met Gonny.

Goed om te weten: Gonny’s consulten worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Dit vind je misschien ook interessant:

Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden. Hier lees je er alles over.

Als je een advies wilt over je huidige lifestyle, je voeding, gezond en vitaal ouder worden, of je wilt gewoon eens wat van die dingen op een rijtje zetten en bespreken met een deskundige, dan is een Healthy Ageing consult een goed idee. Je krijgt inzicht in hoe je ‘scoort’ op de verschillende gebieden die bijdragen aan veroudering: voeding, bewegen, stress, slaap, psychologische en hormonale balans en hoe je daar in de toekomst het beste mee om zou kunnen gaan. Hier vind je meer info.

Tips | Nieuws

Nieuwe gezichtsbehandeling in onze kliniek

We hebben een geweldige en bijzondere nieuwe gezichtsbehandeling aan ons behandelaanbod toegevoegd: de full-face Endymed Intensif met aansluitend een TCA-peeling.

Beide behandelingen werden al ‘los’ door ons aangeboden, maar de combinatie van de twee versterkt hun krachtige werking nog eens extra. Met de Endymed Intensif worden zichtbaar mooie resulaten behaald als het om verstrakking van de huid gaat; met de volgende stap, de TCA-peeling, bereik je ook nog eens aanzienlijke verbetering van je huidstructuur.

Ik ben erg enthousiast over de resultaten tot nu toe, en het past helemaal in het cosmetische kader van Positive Aging! Wil jij in het voorjaar ook weer op je mooist voor de dag komen, gebruik dan de wintermaanden om dit behandeltraject in alle rust af te leggen.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews