Happy Menopause

Voor veel vrouwen begint de menopauze al veel eerder dan na hun laatste menstruatie. Vanaf ongeveer het 40e levensjaar verandert de hormonale balans bij de meeste vrouwen, waardoor klachten kunnen ontstaan. Wanneer de menstruaties stoppen, komen daar nog andere klachten bij of voor in de plaats.

De meeste klachten zijn goed te behandelen met behulp van hormonale substitutietherapie. Wij zijn van mening dat de overgang weliswaar een natuurlijk proces is, maar dat het in het belang van de vrouw kan zijn om hormonale ondersteuning te accepteren. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat hormonale substitutie niet alleen helpt bij het verminderen van overgangsklachten maar ook nog een groot aantal andere voordelen biedt, zoals een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, osteoporose en geheugenproblemen.

Als je wilt weten hoe het met jouw hormonale balans gesteld is en de mogelijkheden van hormonale substitutietherapie wilt bespreken, ben je bij ons aan het goede adres.

Tijdens consulten en via laboratoriumonderzoek brengen we jouw hormonale balans in kaart en voorzien we je van bij jou en jouw situatie passende adviezen voor (hormonale) suppletie. Je ontvangt na afloop altijd een uitgebreid verslag van het gesprek, de uitkomsten van een laboratoriumonderzoek en de adviezen die Jeannette je geeft. Alles gebeurt volgens internationale medische richtlijnen.

Afspraak maken

Spreekt een Happy Menopause-consult je aan? Een afspraak is zo gemaakt. Of wilt je eerst nog wat meer informatie? Vul hieronder je gegevens en je eventuele vragen in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Dit vind je misschien ook interessant:

Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden. Hier lees je er alles over.

Als je een advies wilt over je huidige lifestyle, je voeding, gezond en vitaal ouder worden, of je wilt gewoon eens wat van die dingen op een rijtje zetten en bespreken met een deskundige, dan is een Healthy Ageing consult een goed idee. Je krijgt inzicht in hoe je ‘scoort’ op de verschillende gebieden die bijdragen aan veroudering: voeding, bewegen, stress, slaap, psychologische en hormonale balans en hoe je daar in de toekomst het beste mee om zou kunnen gaan. Hier vind je meer info.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.