ZIE JIJ ER OOK ZO VERMOEID UIT?

Zowel onze ogen als onze mond kunnen ons er vermoeid uit laten zien. Donkere kringen, zakjes, wallen of vetkussentjes onder je ogen wekken gauw de indruk dat je moe of ziek bent, ongezond leeft of slecht geslapen hebt. Hetzelfde geldt voor een scherpe plooi tussen neus en lippen of mondhoeken die in ruststand naar beneden wijzen. Dat laatste kan bovendien de indruk wekken dat je ontevreden of nors bent, ook als je juist een opgewekt en tevreden mens bent.

Wallen en donkere kringen onder de ogen

Vanaf ons dertigste levensjaar begint de botmassa in ons gezicht terug te lopen en verandert de vethuishouding in het gebied rond de ogen. De huid rond de ogen verliest zijn stevigheid en elasticiteit, wordt dunner en slapper en de eerste rimpeltjes rond de ogen en wallen of donkere kringen onder de ogen verschijnen. Deze ‘wallen’ ontstaan doordat het onderhuidse bindweefsel in de loop der jaren minder stevig wordt, waardoor de vetkussentjes rond de oogbol de neiging hebben naar voren te komen, maar in het gebied daaronder het onderhuidse vet juist aan het verdwijnen is. Omdat de huid in dat gebied ook dunner en transparanter wordt, zie je vaak een soort schaduw ontstaan – de ‘donkere kringen’.

Ook de veranderde stand en het afgenomen volume van het jukbeen, of het krimpen van het bot als gevolg van veroudering, kunnen hier invloed op hebben. Een chirurgische ingreep is niet altijd noodzakelijk, ook met de juiste filler kan veilig een uitstekend resultaat gekregen worden.

Wallen en kringen onder ogen verminderen

Levensgewoonten spelen niet per se een rol bij het ontstaan van de donkere kringen of diepe traangootjes, die het gezicht zo’n vermoeide uitdrukking geven. Wallen zijn vaak ook een kwestie van genetische aanleg, dus erfelijk bepaald.
Toch hoef je er niet mee rond te blijven lopen en last van te blijven houden; wallen zijn in veel gevallen op niet-chirurgische wijze te verminderen door het volumeverlies te compenseren met behulp van een uitgebalanceerde filler– of skinboosterbehandeling. Huidversteviging geeft rimpels bovendien minder kans en bevordert de huidfunctie, met een jonger uitziende, gezonde huid en een frisse teint als resultaat.

Scherpe neus-lippenplooi en afhangende mondhoeken verminderen

Ook hier spelen verlies aan volume, collageen en elasticiteit een belangrijke rol. Bij omlaag hangende mondhoeken is er daarnaast vaak sprake van een overactieve spier die de mondhoeken naar beneden trekt. Een eenvoudige behandeling met een goed geplaatste filler of botuline toxine kan hier al snel goede resultaten boeken.

Behandeling vermoeide blik

Tijdens een eerste consult bekijken en bespreken we wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Soms is het teruggeven van volume met een filler de aangewezen behandeling. In andere gevallen kan een injectie met botuline toxine en het tot rust brengen van een te enthousiaste spier uitkomst brengen. Of een behandeling met een skinbooster om de huid te revitaliseren en de natuurlijke huidfunctie en doorstroming te bevorderen. En soms een combinatie van twee of meer technieken.

We bespreken graag met je wat voor jou het beste werkt en wat de mooiste resultaten geeft.

Contact

T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl

of vul het contactformulier in:

Reviews
Tips | Nieuws
DNA-onderzoek: wat heb jij eraan?

DNA-onderzoek kan laten zien welke van de veel voorkomende genenvariaties bij iemand aanwezig zijn, waardoor in een vroegtijdig stadium ontdekt kan worden wat voor risico je loopt op bepaalde symptomen of ziektes.
Er is wetenschappelijk aangetoond dat door verandering in bijvoorbeeld dieet of lifestyle invloed kan worden uitgeoefend op bepaalde processen die symptomen of ziektes creëren. Met andere woorden: uit DNA-onderzoek kunnen risicofactoren naar voren komen voor je fysieke en geestelijke gezondheid aan de hand waarvan een plan gemaakt kan worden om die factoren in positieve zin te beïnvloeden.

Lees het hele blog.