Zie jij er ook zo vermoeid uit?
Heb je last van een vermoeid uiterlijk? Krijg je vaak de vraag of je slecht geslapen hebt? Of de suggestie dat je eens met vakantie zou moeten gaan?
Een vermoeid uiterlijk, terwijl je gewoon lekker fit en gezond bent, kan bijzonder vervelend zijn. Iedere keer te moeten uitleggen dat je je anders voelt dan hoe je eruitziet, is op zichzelf al heel vermoeiend.
In het gezicht bevinden zich meerdere gebieden die kunnen bijdragen aan een vermoeid uiterlijk. Zowel onze ogen als onze mond kunnen ons er vermoeid uit laten zien. Donkere kringen, zakjes, wallen of vetkussentjes onder je ogen wekken gauw de indruk dat je moe of ziek bent, ongezond leeft of slecht geslapen hebt. Hetzelfde geldt voor een scherpe plooi tussen neus en lippen, of mondhoeken die in ruststand naar beneden wijzen. Dat laatste kan bovendien de indruk wekken dat je ontevreden of nors bent, ook als je juist een opgewekt en tevreden mens bent.
Hoe ontstaan wallen en donkere kringen onder de ogen?
Vanaf ons dertigste levensjaar begint de botmassa in ons gezicht terug te lopen en verandert de vethuishouding in het gebied rond de ogen. De huid rond de ogen verliest zijn stevigheid en elasticiteit, wordt dunner en slapper en de eerste rimpeltjes rond de ogen en wallen of donkere kringen onder de ogen verschijnen. Deze ‘wallen’ ontstaan doordat het onderhuidse bindweefsel in de loop der jaren minder stevig wordt, waardoor de vetkussentjes rond de oogbol de neiging hebben naar voren te komen, maar in het gebied daaronder het onderhuidse vet juist aan het verdwijnen is. Omdat de huid in dat gebied ook dunner en transparanter wordt, zie je vaak een soort schaduw ontstaan – de ‘donkere kringen’.
Ook de veranderde stand en het afgenomen volume van het jukbeen, of het krimpen van het bot als gevolg van veroudering, kunnen hier invloed op hebben. Levensgewoonten spelen niet per se een rol bij het ontstaan van de donkere kringen of diepe traangootjes, die het gezicht zo’n vermoeide uitdrukking geven. Wallen zijn vaak ook een kwestie van genetische aanleg, dus erfelijk bepaald
Hoe kan je wallen en kringen onder je ogen verminderen?
Toch hoef je er niet mee rond te blijven lopen en last van te blijven houden; of terug te vallen op een chirurgische ingreep, want met de juiste filler kan ook op veilige wijze een uitstekend resultaat gekregen worden.
Wallen zijn in veel gevallen op niet-chirurgische wijze te verminderen door het volumeverlies te compenseren met behulp van een goed doordacht plan van aanpak met een filler– en/of skinboosterbehandeling of door het verstrakken en liften van de huid met een EndyMed 3DEEP-behandeling.
Fillers kunnen vooral de overgang van de dunne naar de dikkere huid onder de ogen verzachten, waardoor er minder schaduw onder de ogen valt en kringen minder tonen.
Skinboosters werken vochtafdrijvend en huidverstevigend. De dunne huid onder de ogen verstevigt en verdikt zich iets en de vochtwalleen verdwijnen.
EndyMed 3DEEP lift en verstrakt de huid in de gevoelige zone rond de ogen en verbetert de huidstructuur. Geschikt voor het behandelen van hangende oogleden, slapper wordende huid rond de ogen en fijne lijntjes en rimpels.
Scherpe neus-lippenplooi en afhangende mondhoeken verminderen
Ook hier spelen verlies aan volume, collageen en elasticiteit een belangrijke rol. Bij omlaag hangende mondhoeken is er daarnaast vaak sprake van een overactieve spier die de mondhoeken naar beneden trekt. Een eenvoudige behandeling met een goed geplaatste filler of met botulinetoxine kan hier al snel goede resultaten boeken. Ook een combinatie met EndyMed 3DEEP kan hier mooie resultaten opleveren.
Behandeling van een vermoeide blik
Zoals je kunt zien, wordt een vermoeide blik niet veroorzaakt door slechts één bepaalde indicatie. Zowel wallen en kringen als oogopslag, kaaklijn en neus-lippenplooi zijn vaak debet aan het totale beeld van vermoeidheid in het gezicht. Het is dan ook logisch dat we bij het behandelen van de uiterlijke kenmerken van vermoeidheid in het gezicht dit totale beeld in ogenschouw nemen. Dit bekijken we tijdens een eerste consult en dan bespreken we met je wat de mogelijkheden zijn.
Natuurlijk kun je al je vragen aan ons stellen en bespreken we wat je het meeste stoort. En daarbovenop bespreken we samen het beoogde resultaat, de manier waarop en hoe snel we dat gaan behalen.
Om een goed beeld te krijgen van je opties, je (on)mogelijkheden en de te behalen resultaten is het dus belangrijk dat je een afspraak maakt. Alleen dan kunnen we je een idee geven van de benodigde behandelingen en bijbehorende kosten.
Graag tot ziens in de kliniek!
Dit vind je misschien ook interessant:
Fillers met hyaluronzuur geven vulling, volume en versteviging aan de huid en het gezicht op plekken waar je dat kwijt bent. Want met het vorderen der jaren maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur zelf aan, waardoor de vochthuishouding verandert en de huid volume en stevigheid verliest, met fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes tot gevolg. Kijk wat een filler in zo’n geval voor je kan doen.
Een skinbooster is een versterker, verbetering of opkikker voor je huid. Aangebracht met microneedling komt de vloeistof IN en niet OP je huid terecht, stimuleert de doorbloeding en activeert de productie van collageen en elastine in je huid. Zo komen al die voedende, hydraterende en herstellende ingrediënten terecht op de plekken waar je huid ze het hardst nodig heeft. Een enorme boost voor een frisse en stralende huid!
Door toediening van botulinetoxine wordt de spierkracht in het geïnjecteerde gebied tijdelijk sterk verminderd, waardoor rimpels worden verzacht of helemaal verdwijnen. Heel geschikt voor rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes. Behalve bij cosmetische correcties, kan botulinetoxine ook voor je werken als je last hebt van migraine, overmatig transpireren of tandenknarsen.
Tips | Nieuws
En, beviel Dry January? Maak er dan een Dry 2025 van!
De gulden regel is om dagelijks tussen de 1,5 en 2 liter te drinken. Het is het gezondst om dat te verdelen over water, thee, koffie (zonder suiker) en zuiveldranken. Alcohol staat hier niet tussen…
Ik ben zeker niet heiliger dan de Paus, maar alcohol is gewoon niet gezond. Vroeger werd gedacht dat één glas alcohol per dag een gunstig effect op de gezondheid zou hebben, maar steeds meer onderzoeken laten zien dat geen enkele hoeveelheid of vorm van alcoholconsumptie een positief effect heeft.
Dat wil niet zeggen dat je niet af en toe mag genieten van een glas wijn, maar beperk het gebruik tot een of maximaal twee glazen per gelegenheid.
Drink overdag zoveel mogelijk water en (kruiden)thee, afgewisseld met koffie. En mocht je meer willen weten over alcohol (en gezonde voeding), dan kun je terecht op mijn blog.
Contact
T: 06 – 480 90 957
E: info@jeannettehessels.nl
of vul het contactformulier in:
