Herfst: donker en depri of kleurvol en kansrijk?

Herfst. De een wordt weemoedig door het vertrek van de zomer en de naderende winter, de ander viert het feest van de veranderende kleuren in de natuur. 
Zelf ervaar ik het als hét seizoen voor ‘groot onderhoud’. Want al die buitenlucht, warmte en zon in de zomer hebben ook een schaduwkant: je huid krijgt een hoop invloeden van buitenaf te verduren. Ik deel dan ook graag mijn persoonlijke tips om de komende herfst en winter mee aan de slag te gaan. Zodat ook jij volgend voorjaar weer stralend naar buiten kunt!

Reactiveer je huid met retinol

Start (weer) met huidverzorgingsproducten met retinol erin. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat deze producten ook daadwerkelijk iets voor je huid doen: huidcellen vernieuwen zich, de hoornlaag wordt dunner, de huidfuncties worden geactiveerd, huidverkleuringen vervagen, tekenen van huidveroudering worden minder zichtbaar en je huid gaat er stralender uitzien.
Ik gebruik zelf het liefst de producten van ZO Skin Health omdat die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten die doen wat ze beloven: de huid verbeteren.

Peel die dode huidcellen eraf

Als je toch plannen hebt om je huid te verbeteren, wat is er dan doeltreffender en mooier dan een peeling??? Doeltreffend omdat de dode huidcellen in de bovenste huidlaag worden losgeweekt en opgeruimd. Mooi omdat er een ‘nieuwe’ huidlaag zichtbaar wordt met een frisse, jeugdige uitstraling. 
We hebben peelings in alle soorten: van oppervlakkige fruitzuurpeelings zonder downtime (daarom ook wel partypeeling genoemd) tot milde fenolpeelings die verstrakking en opfrissing van de huid geven (maar waar je even geen zonnetje bij kunt gebruiken), en alles daartussenin. 

Roodheid, vaatjes, pigmentvlekken: weg ermee!

Dit is ook het seizoen om wat ontsierende roodheid, verwijde vaatjes of een enkele storende pigmentvlek in je gezicht weg te werken. We beschikken inmiddels over een fantastisch IPL-apparaat waar dit prima (en volkomen veilig) mee kan. Voor het beste resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig, met een interval van een aantal weken, dus de winter leent zich daar perfect voor.

Glad, gladder, gladst

Altijd al eens je oksels glad willen hebben zonder er elke dag een mesje overheen te moeten halen? Laserontharing deze winter geeft je de komende zomer gladde oksels (of andere lichaamsdelen..), zonder ‘gedoe’. 
Omdat haren verschillende groeifasen doormaken, heb je gemiddeld 8-10 ontharingsbehandelingen nodig met een interval van 4-8 weken (afhankelijk van welk gebied je wilt ontharen).
Alweer een project waarbij Koning Winter je vriend is.

Spreekt het je wel aan om de herfst en winter te benutten voor wat groot onderhoud, maar ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt, kom dan gerust eens langs om dat te bespreken. Hier vind je de contactinfo.

Photo credits: Header: by Jakob Owens on Unsplash | Peeling: by David Clode on Unsplash | Retinol: ZO Skin Health | IPL/laser: Nadine van Gijn

Goed verhaal, ga ik delen