Endymed of Profhilo? Of allebei?

Als je op zoek bent naar een wat intensievere vorm van huidverbetering die verder gaat dan je dagelijkse crèmes, kan een bezoek aan de website van een cosmetisch arts nog wel eens meer vraagtekens dan antwoorden opleveren. Het is soms net een buffet: ‘er is zoveel keus, wat past nou het beste bij mijn situatie?’.

In mijn blog over de drie pijlers voor de buitenkant legde ik al uit dat de te kiezen behandeling mede afhangt van het gewenste resultaat (1. contour- en volumeherstel, 2. huidverbetering of 3. huidverstrakking), en dat het mooiste resultaat vaak bereikt wordt door een combinatie van behandelingen.

Vandaag ga ik wat dieper in op de verschillen en overeenkomsten tussen behandelingen met Profhilo en met EndyMed 3DEEP (kortweg EndyMed).

Overeenkomsten

Beide behandelingen zijn gericht op het verbeteren van je huid en het activeren van het onderhuidse weefsel. En ook fijn: beide behandelingen kennen geen of nauwelijks enige downtime (de tijd die je huid nodig heeft om zichtbaar te herstellen en waarin je kunt zien dat er iets met je huid is gebeurd).

Profhilo

Een Profhilo-behandeling zorgt ervoor dat je huid maximaal wordt gehydrateerd met het zuivere hyaluronzuur dat door middel van kleine prikjes in de huid wordt ingebracht. Het geeft niet alleen een mooie ‘glow’, maar je huid voelt en toont ook wat voller en steviger zonder dat je gezicht door de behandeling ineens verandert. Voor het beste resultaat dien je in eerste instantie twee behandelingen te ondergaan, met een interval van ongeveer vier weken. Als het resultaat je bevalt, kun je het onderhouden met een losse behandeling elk half jaar.
Ook voor de hals vind ik een Profhilo-behandeling een aanrader. De huid van de hals is dun en een paar Profhilo-behandelingen kunnen de eerste verslapping en fijne lijntjes aanpakken. Mijn ervaring is dat je in de hals het beste een start kunt maken met drie behandelingen met vier weken interval. Maar dan heb je ook wat.

EndyMed 3DEEP

Bij de EndyMed-behandelingen wordt er niets in de huid ingebracht, maar wordt de collageenproductie in het onderhuidse weefsel gestimuleerd door middel van warmte op basis van radiofrequentie. Een dubbel effect wordt verkregen door de combinatie van microneedling met radiofrequentie bij de EndyMed Intensif-behandelingen. Ook hier volstaat een losse behandeling niet, hoewel je er natuurlijk altijd een kunt proberen om te zien hoe de behandeling je bevalt en hoe je huid erop reageert. Het mooiste is een kuur van drie of zes behandelingen, afhankelijk van je doel. En daarna halfjaarlijks een losse behandeling om het resultaat vast te houden.

Het huidverstrakkende effect van de behandeling laat een paar maanden op zich wachten want de vorming van nieuw collageen heeft tijd nodig. Met een EndyMed-behandeling heb je echter wel meteen een opfrisser van je huid te pakken.
Nog mooier is het om de EndyMed Intensif-behandeling te combineren met een TCA peeling voor huidverbetering én huidverstrakking.

De EndyMed-behandelingen zijn ook uitermate geschikt voor de hals en het decolleté.

Combineren kan

Uiteraard kun je de Profhilo-behandelingen ook combineren met EndyMed: optimale hydratatie voor een vollere en stevigere huid met een mooie glow, terwijl je collageenproductie gestimuleerd wordt om een strakkere huid te laten zien.

Mogelijkheden te over: er is voor iedereen een behandeling op maat te plannen. En omdat zowel de EndyMed- als de Profhilo-behandelingen niet seizoensgebonden zijn, kun je ze het hele jaar door afspreken.

Goed verhaal, ga ik delen