Positive Aging: mijn drie pijlers voor de buitenkant

Als cliënten voor het eerst bij me komen, hoor ik ze vaak verzuchten dat er zo veel behandelingen aangeboden worden door de diverse behandelaars dat ze door de bomen het bos niet meer zien. De ene behandeling belooft nog betere resultaten dan de andere, en net als bij de meeste huidverzorgingsproducten die je vindt als je een parfumerie of drogist binnenloopt, wordt er een gladde huid zonder enige rimpels of vlekken in het vooruitzicht gesteld.
Wat is daar nu allemaal van waar en hoe kun je het beste een keuze maken die voor jouw huid, jouw gezicht en jouw gevoel de juiste is?

Zoek een professionele behandelaar

Om te beginnen: bezoek een cosmetisch arts KNMG of een erkend huidtherapeut die rustig de tijd neemt om met jou te kijken naar wat jou stoort, wat je anders zou willen, hoe je huid eruitziet, wat de conditie van je huid in het algemeen is en de gewenste behandelgebieden in het bijzonder. Een professional die ook de eventuele oorzaken of achtergronden met je bespreekt. Op basis van al die informatie krijg je dan een advies over de voor jou meest geschikte oplossingen en mogelijkheden. Ook als dat afwijkt van wat je zelf oorspronkelijk in gedachten had. Want een eerlijk advies op maat scheelt je een hoop zorgen en behoedt je voor een onnatuurlijk resultaat.

Combinatiebehandelingen

In mijn kliniek geef ik altijd aan dat het mooiste resultaat van cosmetische behandelingen niet voortkomt uit slechts één behandeling (hoewel dat soms alles is wat er nodig is), maar uit een combinatie van behandelingen. Voor mij zijn dat de drie pijlers van Positive Aging:

Pijler 1: contourherstel en volumeherstel
Pijler 2: huidverbetering
Pijler 3: huidverstrakking

1. Contourherstel en volumeherstel bereik je met injectables. Fillers bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof met een sterk vochtbindend vermogen. Er zijn fillers in verschillende diktes zodat voor elk gebied in het gezicht het juiste product gekozen kan worden. Resultaat: vulling, volume en versteviging van de huid.
2. Huidverbetering bereik je met laser, peelings, skinboosters en de producten van ZO Skin Health. Deze behandelingen zijn gericht op het aanpakken en verbeteren van specifieke problemen of aandoeningen in de opperhuid (zoals acne, littekens, rimpels en fijne lijntjes, vergrote poriën, pigmentvlekken, vaatafwijkingen, rosacea, vale, droge en (zon)beschadigde huid). Ook zorgen deze behandelingen voor het voeden, hydrateren en verbeteren van de structuur en conditie van de huid in het algemeen.
3. Huidverstrakking bereik je met onze nieuwe aanwinst EndyMed. De radiofrequente golven die bij deze behandeling gebruikt worden, dringen tot in de diepste huidlagen door en stimuleren daar de aanmaak van collageen (afname van de hoeveelheid en kwaliteit van het collageen in de huid is een van de belangrijkste oorzaken van veroudering en verslapping.). Het resultaat van behandeling met radiofrequentie is een strakkere en stevigere huid.

Vergeet de binnenkant niet…

Als je de juiste combinatie van behandelingen voor ‘de buitenkant’ hebt gevonden en het resultaat nog eens extra en duurzaam wilt ondersteunen, doe je dat natuurlijk van binnenuit. Goede voeding, lekker bewegen en voldoende slaap zijn al een paar belangrijke onderwerpen waar ik je meer over kan vertellen. Maar ook over die verdraaide hormonen die je steeds dwars zitten als je een bepaalde leeftijd bereikt…

En om nog even terug te komen op de vraag wat er nou allemaal waar is van die beloftes: met goed gekozen combinatiebehandelingen, ondersteund door een gezonde levensstijl, kun je verbluffende resultaten bereiken. Een goede cosmetisch behandelaar zal daarbij gaan voor een zo natuurlijk mogelijk eindbeeld. Geen overvuld gezicht, geen mimiekloze verschijning, geen onnatuurlijk strakgetrokken vel. Gewoon, de mooiste versie van jezelf, zoals dat hoort bij Positive Aging!

Photo credits: Ian Hutchinson on Unsplash.

Goed verhaal, ga ik delen